Левски преживя един от най-трудните си сезони в българския футбол

...
Левски преживя един от най-трудните си сезони в българския футбол
Коментари Харесай

Европа не вярва на лъжи: Зашлевете критиката!

Левски претърпя един от най-трудните си сезони в българския футбол отдавна насам. Трябваше да потвърждава на всички, че не е спирал да бъде гранд , макар редицата слаби резултати и унизителни удари, които трябваше да понесе.

" Сините " се бориха до последно за място в Топ 3, като финишираха на 24 точки зад първенеца на България. Не 5, не 10. 24 . Загубиха и финала за Купата на България. Там не отстъпиха нито пред първенеца, нито пък пред втория в класирането на Първа лига. А пред същинския си " безконечен ", в дословния смисъл на думата, противник. Въпреки че го разковаха дъска по дъска и сътвориха толкоз положения, колкото имаха общо за втората половина от сезона си в елита .

 Снимка 355478
Източник:

Иначе имаше причина за " сини " усмивки и очаквания след идването на Делио Роси. За 21 мача Левски загуби единствено два пъти. В единия случай предстоящо. При голова разлика 31:7. Да получи тимът гол си беше събитие от сериозен темперамент, като огромна част от нормалните критици на отбора, които даже и при 10:0 ще намерят за... какво да се заловен, побързаха да предупредят, че отборът играе прекомерно защитно. Това не бил същинският Левски . Като от филм на Хичкок бягали преди противниците на " сините " и тези благи времена трябвало да се върнат. Не можело по този начин с по 1-2 на нула да се разминават съперниците на тима...

Е, тук някъде се обърка всичко! Защитата работеше чудесно, халфовата линия не чак толкоз, а от нападението имаше какво да се желае. Но бяха положени основи, върху които бе почнал някакъв строеж. Някаква еволюция. Претенциите обаче и самочувствието " но Марсилия ", спомените за групи, Шампионски лиги, Барса в София и Роналдиньо пийнал в " Снейка " в Люлин, обърнаха каруцата.

 Фенове на Левски твърдо зад Делио Роси: А помните ли първия сезон на Мъри Стоилов?
Фенове на Левски твърдо зад Делио Роси: А помните ли първия сезон на Мъри Стоилов?

Фенове с декларация

При малко повече самообладание нещата щяха да се случат, но то не става по този начин. Това да не е Арсенал? Какво самообладание? Роси не е Венгер, а и " сините " почитатели напълно ще не помнят какво е да няма трофей, да няма с какво да се бият в гърдите, до момента в който спорят в кварталната " бетинг-кръчма ".

Човекът с огромното чело и самочувствие най-малко като на Анчелоти сподели:

" Аз не съм пристигнал да спринтирам. Тук съм не просто да печеля една купа. Целта ми е когато не я печеля, това да бъде сметнато за изненада ".

 Снимка 307320
Източник:

Но тези му думи освен не бяха разбрани, а регистрирани като плашливост и презастраховане при възможен неуспех. И тъй като натискът и рецензията натежаха - спринтът стартира . И " сините " сами си поставяха все по-високи и по-високи трудности. Които нямаше по какъв начин да преодолеят, откакто " еволюцията " на тима на Роси беше прекратена на фаза " австралопитек ". Хикс с Етър, загуба от ЦСКА, загуба от Берое, загуба от Ботев. " Неандерталовият " (ако продължим метафората), недорасъл гранд се чудеше по какъв начин да си възпламени огън с няколкото нежни пръчки, с които разполагаше. И вместо да ги търка една в друга, той ги биеше самоуверено и звучно в главата си.

 Снимка 340991
Източник:

И все пак, макар малшанса със Славия, а и откровеното подценяване против " белите ", което можеше да се види от частния аероплан на пристигналия да чества с тях Благой Георгиев, макар цунамито от оправдана и градивна или пък просто комплексарска рецензия, Левски се оправи . В тройката е, а ще играе и в Европа. Там, където няма това-онова. Където отново са налични съдийски неточности, отново го има малшанса, клишетата, неналичието дневно, на шанс, отново може да не си си доял или... доспал преди мача, само че на никой не му дреме за това! Там си самичък. И противниците ти изобщо не ги касае дали ти е пристигнала преждевременно или пък малко допълнително еволюцията. Дали треньорът ти е Дельо или Делио. Дали е със остарели разбирания или с нови футболни проблеми. Дали имаш бек, дали нямаш бек, дали е доста остарял Обертан или прекомерно млад Горанов.

Играеш или гориш!

Шамар за рецензията, " сини "! С игра, с готовност, мотивация и топки! Няма различен вид. Иначе ще търпите, тъй като това ще сте си заслужили!

 Снимка 352818
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР