Левски представи вчера новата си екипировка на Joma за сезона

...
Левски представи вчера новата си екипировка на Joma за сезона
Коментари Харесай

Новата екипировка е огромен срам за Левски!

Левски показа през вчерашния ден новата си екипировка на " Joma " за сезона 2020-21. Единствената дума, с която тя може да бъде избрана е " позор ".

И аргументите за това са доста. Първата е, че Левски като клуб не заслужава това, което явно е събирано по складовете и пригодено някак. Фланелката и гащетата са разнообразни като дизайн и даже нюанси на цветовете, а взор в каталога на компанията демонстрира, че в действителност титулярната фланелка на Левски е комбинирана с тъмносини гащета в истинския си тип. Което на собствен ред щеше да сложи въпроса кой в действителност счита, че има историческото право еднолично да трансформира цветовете на Левски, които са недокоснати от 1964 година насам, както беше в тази ситуация с белите гащета на " Macron ". И забележете, тук не приказваме за дизайнерски решения и дали е красиво или не, а единствено и само за концептуални положения. Няма по какъв начин и да се включим в комедията за това, че всичко е разрешено, единствено тъй като във Facebook циркулира фотография на Веско Сърбаков, който е играл с бели гащета в контрола в Марикостино. Или сред двете международни войни са били употребени сходни, а и други цветови съчетания.

Историята на Левски е прекомерно характерна и друга от всеки различен клуб в света, което прави паралелите - несъответстващи, а компромисите - неприемливи.

Но въпреки всичко оборудването на " Joma " беше опция за управлението на Левски да избегне и най-много да замаже по някакъв метод абсурда, който се вихри от няколко месеца и в който има доста неистина и най-много персонални ползи. Шанс, който беше пропуснат и обяснението с " безплатното " няма по какъв начин да хване дикиш измежду последователите.

Верен на правилата, които следва, levski365.com ще ви разкрие в този текст неизказаните истини и изречените неистини, откакто управлението на клуба към този момент е сложило всички пред приключен факт с оборудването такава, каквато е.

На синята общественост е разказана почти следната фактология:
През септември на 2019 година тогавашното управление на Левски взема решение да смени марката на екипировка, без значение че има контракт за още две години с настоящия снабдител. Решено е, че ще се играе с " Macron " вместо с " Nike " и стартира подготовка това да се случи. Договорът със " Спорт Депо ", който се явява снабдител на " Nike " в договорката е спрян, а е подписан подобен с " Macron ". Изготвен е план за екип, който е признат от Левски, конкретизирани са изискванията по доставката. Левски не съумява да заплати първия транш по контракта с " Macron " по време на изключителното състояние, нито съумява да заплати редуцирана сума, която е контрактувана по-късно (съответно 140 000 лева и 70 000 лева.). Това се случва през месец май и юни. Новите мажоритарни притежатели стартират договаряния с " Joma ", като се споделя, че Левски ще получи безвъзмездна екипировка за първия тим и ще би трябвало да заплати наказателна клауза на " Macron " от 50 000 евро.
Къде е лъжата? Или дано я назовем спестена истина. Тя е в това, че до 1 юни 2020 година или откакто има подписан контракт с " Macron " и води към този момент договаряния с " Joma ", Левски има настоящ контракт със " Спорт Депо " за доставка на екипировка. На 1 юни 2020 година изпълнителният шеф на Левски Павел Колев уведомява " Спорт Депо ", че клубът еднолично приключва контракта на " Спорт Депо ", като повода за това е неналичието на холограмни стикери върху продаваните от колегата на Левски продукти, както е записано в договора. Малка детайлност обаче е, че тези стикери се обезпечават от клуба, който единствен управлява производството им. В случая излиза, че Левски приключва контракт поради липса на стикери, които е трябвало да създаде и достави, а повода е развързване на ръцете за влизане в действие на нов контракт - бил той с " Macron ", или както се оказва - с " Joma ".
 Снимка 489048
Източник:

Тъй като абсурдът е голям, стартират договаряния сред " Спорт Депо " и Левски, които завършват със съглашение на 9 юни 2020 година, което урежда прекратяването на връзките по взаимно единодушие. Тънкият подробност обаче е, че Левски се отхвърля от неплатеното роялти за продажба на екипи и продукти от " Спорт Депо ", което възлиза по неофициални данни близо 100 000 лв.. Към него може да се прибави и пропуснати 140 000 лв. на година, които клубът получава по рекламен контракт от " Errea ", който в това време е препоръчан за нова марка екипировка от " Спорт Депо ". Причината е, че " Nike " е окончателно изтърван, защото е трябвало да бъде деклариран до септември 2019 година

Простата сметка демонстрира, че Левски може да загуби към 350 000 лв. от неосъществените два контракта със " Спорт Депо " и " Macron ", преди да се стигне до оборудването на " Joma ".

Въпросът, който остава, е за какво настоящият контракт със " Спорт Депо " е преустановен чак на 1 юни 2020 година, когато към този момент е бил в действие още един контракт (с " Macron " ). И за какво при съществуването на два настоящи контракта стартират договаряния с " Joma "? Изпълнителният шеф Павел Колев е работил без да пита или е бил принуден да направи това от новите акционери Сираков и Папазов?

Levski365.com разполага с документите за прекратените контракти, разказани нагоре, и е подготвен да ги разгласява, в случай че достоверността на поднесените обстоятелства бъде оспорена от публични лица по покупко-продажбите.

А до тогава оценката за договорката с оборудването ще дадат последователите на Левски. И тя ще бъде лесна: в случай че я харесват, ще я купуват. Ако считат, че е транспарантна - ще подаряват, както го вършат от януари.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР