Левски постигна безпрецедентна за България фенска любов спрямо липса на

...
Левски постигна безпрецедентна за България фенска любов спрямо липса на
Коментари Харесай

Станимир Стоилов сътвори голямо чудо в Левски

Левски реализира невиждана за България фенска обич по отношение на липса на титли, написа "Мач Телеграф ". След идването на Мъри Стоилов в клуба и запалената от него искра посещаемостта на „ Герена “ се е вдигнала повече от пет пъти.

През предишния сезон мачовете на Левски в София са посетени от приблизително 1450 души, до момента в който през този дуелите са следени от по 7200 фенове на мач. През сезон 2020/21 ЦСКА е имал повече последователи на домакинските мачове на „ сините “, въпреки че и тогава, поради борбата за купата с Лудогорец, до прочут интервал цифрата е много ниска – 1825 фена на среща.

През този сезон обаче разликата е фрапантно в интерес на Левски. В съпоставяне със приблизително 7100 на „ Георги Аспарухов “, то мачовете на „ алените “ са гледани от шепа хора. Двубоят с Черно море е забелязан от 850 души, а на този с Локо София има едвам 180 фенове. На двете срещи с Царско село пък има надлежно 150 и 650 последователи.

Срещите на „ Герена “ са били следени от близо 90 000 фенове, до момента в който домакинските дуели на ЦСКА са били изгледани от 35 000 фенове. 22 000 от тези 35 хиляди обаче са били на дербита със „ сините “, което значи, че всички други мачове са били видени от мизерните 13 000 души.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР