Левски посреща Славия от 18:00 часа в много важен и

...
Левски посреща Славия от 18:00 часа в много важен и
Коментари Харесай

Победа в най-старото столично дерби отваря вратата към Европа

Левски посреща Славия от 18:00 часа в доста значим и за двата тима мач от плейофите в шампионата. След като Локомотив (Пловдив) победи с Купата на България и си обезпечи квота за Лига Европа, " сините " и " белите ", дружно с ЦСКА-София, ще спорят за второто място в крайното класиране, което също дава право на присъединяване в ЛЕ. Засега преимущество има Левски, който е на втората позиция с 53 точки. Славистите са 5-и с 49 пункта, само че при триумф през днешния ден, ще се намесят в битката наедно с останалите.

Двата отбора към този момент се срещнаха два пъти в постоянния сезон. Левски се наложи с 2:0 в " Овча купел " с попадения на Филипе Нашименто и Станислав Иванов в последните 20 минути, само че на " Герена " " белите " си отмъстиха и реализираха победа с 2:1 след два гола на Ивайло Димитров. Славия е най-хубавият посетител в шампионата, а в това време Левски няма победа на личен терен в шампионата от началото на годината.

Старши треньорът на Левски Георги Тодоров е притиснат от многото кадрови проблеми, изключително в халфовата линия. Нашименто и Кали Тиам към този момент не са част от тима, а Симеон Славчев е контузен. Стайн Спиерингс пък стана татко през вчерашния ден и пропусна тренировката, само че ще бъде титуляр. Очаква се като двойка вътрешни полузащитници да работят Франко Мазурек и Илия Юруков, а Мартин Райнов да бъде върнат в центъра на отбраната до Холмар Ейолфсон. Станислав Иванов и Паулиньо са без конкуренция по двата фланга, а офанзивата ще води Найджъл Робърта, който ще бъде следен от скаути на няколко турски клуба.

Наставникът на Славия Златомир Загорчич ще се изравни с Люпко Петрович като чужденецът с най-вече мачове в елита на българския футбол - 132. Заги няма да може да разчита на трайно контузения Дарко Тасевски и осъдените Милен Гамаков и Калоян Кръстев, само че всички останали са на линия. Цветомир Чунчуков ще започва в предни позиции, а в средата на терена ще играят Георги Йомов, Филип Кръстев, Галин Иванов и Радослав Кирилов. Малко зад тях ще е Янис Карабельов.

В исторически проект Левски има съществено превъзходство против Славия - 72 победи, 45 равенства и единствено 25 загуби. Головата разлика е 244:136 в интерес на отбора от " Герена ".

Най-старото столично дерби ще бъде ръководено от елитния френски рефер Клеман Тюрпен. Досега единствено два пъти мачове сред Левски и Славия са били свирени от чужденци, като и в двата случая спечелили са излизали " сините ".

efbet Лига - първа шестица:

ЛЕВСКИ - СЛАВИЯ

Вероятни сформира:

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Г. Георгиев; Найденов, Райнов, Ейолфсон, Горанов; Юруков, Мазурек; С. Иванов, Спиерингс, Паулиньо; Робърта
Старши треньор: Г. Тодоров
СЛАВИЯ (4-1-4-1): Стергиакис; Патев, Виячки, А. Христов, Попадийн; Карабельов; Йомов, Г. Иванов, Ф. Кръстев, Р. Кирилов; Чунчуков
Старши треньор: З. Загорчич

СЪДИЯ: Клеман Тюрпен
СТАДИОН: " Георги Аспарухов "
НАЧАЛО: 18:00 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК! efbet Лига 29 кръг, събота 4 юли  Левски 21:00предстои  Славия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР