Левски победи Славия в дербито от 14-ия кръг в Първа

...
Левски победи Славия в дербито от 14-ия кръг в Първа
Коментари Харесай

"Левски" пребори десет от "Славия" за важна победа

Левски " победи " Славия " в дербито от 14-ия кръг в Първа лига след късен гол на Билал Бари. Мароканският нападател се разписа в 81-ата минута, с което донесе петата победа на сините от началото на сезона и трета в последните четири мача.

Сините съумяха да вземат трите точки, откакто играха 30 минути с човек повече. Това се случи поради червен картон на Ерол Дост от " Славия ".

Дербито на стадиона в " Овча купел " беше съпроводено от доста нерви, седем жълти картона и по-малко красиви осъществявания. В хода на срещата по-чистите положения бяха за гостуващия отбор на " Левски ". В офанзива " Славия " сътвори прекомерно малко и не затрудни с нищо Николай Михайлов.

Поражението е трето за белите от началото на сезона, като отборът остава на четвърто място с 23 точки. " Левски " има актив от 17.

Само след 40 секунди " Левски " можеше да поведе, само че изстрел на Здравко Димитров от въздуха мина настрана. " Славия " отговори с няколко положения, като първо Ерол Дост, а по-късно и Емил Стоев обстрелваха вратата на Николай Михайлов, само че без да я намерят.

До края на първата част по-чистите положения бяха за сините, като Светослав Вуцов имаше повече работа. За сметка на това домакините насочиха единствено един прецизен шут.

Второто полувреме стартира и с един от най-спорните моменти в дуела. В 50-ата минута Билал Бари беше съборен от Венцислав Керчев и съдията Ивайло Стоянов даде дузпа за сините. След закъснение от няколко минути обаче решението беше променено на директен свободен удар на границата на наказателното поле, като това стана след обзор със системата за видеоарбитраж.


© LAP.BG

От фаула Георги Миланов стреля технично, а Вуцов избави, откланяйки топката в гредата. Секунди по-късно вратарят на белите претоврати сигурен гол.

В 60-ата минута " Славия " остана и с човек по-малко поради втори жълт картон на Дост. Това принуди отбора на Златомир Загорчич да се прибере компактно в своята половина и да се пази.

Продължителното време, в което белите трябваше да се бранят в последна сметка докара до неточност. В 81-ата минута Радослав Цонев центрира, Андреа Христов изпусна зад тила си Билал Бари и нападателят на " Левски " вкара с глава.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР