Левски победи гостуващия Локомотив Пловдив с 1:0 в среща от

...
Левски победи гостуващия Локомотив Пловдив с 1:0 в среща от
Коментари Харесай

Левски повали Локомотив и излезе временно на върха

" Левски " победи гостуващия Локомотив Пловдив с 1:0 в среща от 7-ия кръг на родния шампионат, изиграна на „ Герена ”. В воин за домакините се трансформира нападателят Найджъл Робърта (59), който се възползва от хубаво подаване на капитана Живко Миланов.
Като цяло Левски контролираше събитията на терена и справедливо стигна до трите точки. През първата част головите благоприятни условия бяха малко.
„ Сините ” владееха топката, до момента в който Локомотив изчакваше своя миг за контраофанзива. В последните минути домакините се активизираха и Луков трябваше да избавя удар от разстояние на Мазурек. Стивън Езе пък можеше да си вкара автогол, откакто рикоширала в тялото му топка кацна на напречната греда.
През второто полувреме Левски продължи да бъде по-настоятелен в търсене на гола. Паулиньо тормозеше отбраната на пловдивчани, а нов негов пробив приключи с изчистване в гредата на Стивън Езе – негова втора в срещата.
В 59-та минута Левски въпреки всичко доближи до гол дело на Робърта. Той получи пас от Миланов и с хубаво първо допиране се освободи от Езе. Последва прецизен удар и Луков нямаше късмет да избави – 1:0.
До края Локомотив по този начин и не съумя да заплаши действително вратата, защитавана от Миятович и доближи единствено до няколко разбърквания в наказателното поле. В последната минута Живко Миланов пропусна да вкара от директен свободен удар на преференциална позиция.
Така Левски събира 16 точки и излиза на върха, до момента в който Локо остава с 13. Загубата е втора за „ железничарите ”, а Левски има една.
Още детайлности от дуела прочетете в Sportlive.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР