Левски отпадна от турнира Лига на конференциите, след като отстъпи

...
Левски отпадна от турнира Лига на конференциите, след като отстъпи
Коментари Харесай

Малтийските соколи клъвнаха Левски на дузпи

Левски отпадна от шампионата Лига на конференциите, откакто отстъпи с 1:4 на Хамрун Спартанс след дузпи на стадион „Георги Аспарухов“.

Носителите на Купата на България изгубиха с 1:2 в постоянното време, след което Цунами и Филип Кръстев пропуснаха при дузпите, а малтийците бяха безгрешни.

Левски стартира с голов късмет още във втората минута. Келиан ван дер Каап изпрати топката по дясното крило с дълъг пас, а Емерсон не съумя да играе с глава и пропусна Уелтън зад себе си.

Нападателят на „сините“ влезе в наказателното поле и подаде към Роналдо, който обаче не съумя да уцели топката от доста комфортна позиция.

Изоставайки с един гол, Хамрун също търсеше метод да нападна вратата на Николай Михайлов и един път го направи рисково след две неточности на „сините“. Филип Кръстев сгреши пас в центъра и малтийците овладяха, само че идващото подаване бе спряно от Ноа Сонко Сундберг. Той подаде на Жереми Петрис, който също загуби владеене, само че и това не докара до заплаха за вратата на домакините.

Цунами пък направи още един огромен пропуск за Левски през първата част. В 35-ата минута Кръстев центрира към далечна греда и Андриан Краев върна топката пред вратата, а Цунами я засече от 5-6 метра.

Хенри Бонело обаче реагира стремително и мазета топката в напречната греда.

Краев, Уелтън, Сундберг и още веднъж Цунами пропуснаха по още един път за Левски и първото полувреме приключи наедно 0:0.

След почивката обстановката на терена не изглеждаше по-различно и мачът се играеше най-вече в половината на Хамрун, който пък разчиташе на това, че Левски ще сгреши в защита.

И това се случи в 78-та минута. Центриране в наказателното поле попадна на крайници на Матю Гийомие, който стреля в ръцете на Михайлов.

Той обаче не съумя да спре мощния удар и играчът на Хамрун направи добавка за 1:0 в интерес на малтийците.

Левски продължи да играе умерено и вкара за 1:1. В последните секунди на постоянното време Кръстев центрира в наказателното поле, състезател на малтийците отклони топката към далечната греда и там Цунами я засече на празна врата.

Още в ответната офанзива Михайлов излезе да посрещне Додо и не съумя да го настигне, а футболистът на малтийците върна обратно за Райън Каменцули, който вкара за 2:1 в интерес на Хамрун и изпрати мача в продължение.

Малтийците сътвориха първото състояние в добавената част, само че Елвис Машик не съумя да уцели вратата от комфортна позиция. В ответната офанзива пък Цунами не съумя да уцели вратата с удар от границата на наказателното поле.

През второто продължение пък Филип Кръстев стреля под гредата от статично състояние, само че Бонело мазета в корнер. В ответната офанзива пък Додо се озова очи в очи с Михайлов, само че този път играчът на Хамрун не уцели топката с първото допиране.

Така се стигна до дузпи, в които Цунами и Филип Кръстев пропуснаха, а Хамрун вкара всичките си четири удара и се класира за плейофите на Лигата на конференциите.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР