Левски отпадна още в първия квалификационен кръг на турнира Лига

...
Левски отпадна още в първия квалификационен кръг на турнира Лига
Коментари Харесай

Левски записа срамна страница в историята си

Левски отпадна още в първия квалификационен кръг на шампионата Лига Европа! "Сините " реализираха пирова победа над Вадуц с 3:2, само че завършват конкуренцията с общ резултат 3:3 и повече голове на непознат терен, маркирани от отбора от Лихтенщайн.

Мохамед Кулибали откри резултата за гостите в 25-ата минута, само че 10 по-късно Серджиу Буш изравни. Левски направи цялостен поврат в 53-ата минута с гол на Аймен Белаид, само че насладата им търпя прекомерно малко и в 55-ата Игор Тадич осъществя за 2:2.

В 76-ата минута Буш пропусна дузпа за "сините ". Играчите на Делио Роси въпреки всичко поведоха в 85-ата минута посредством Жерсон Кабрал, само че до края по този начин и не съумяха да стигнат до четвърто попадение.

Левски беше по-активният тим през първото полувреме, само че "сините " офанзиви рядко завършваха с рискови удари. За сметка на това, тези на Вадуц приключиха с един, който можеше да бъде съдбовен за българския клуб след края на тази среща. След групова неточност в отбраната Жодел Досу влезе в наказателното поле и подаде на Мохамед Кулибали, който стреля от границата на наказателното поле за 1:0.

Левски натисна след гола и "сините " сътвориха няколко положителни положения, приключили без заплаха за вратата на отбора от Лихтенщайн.

В 35-ата минута обаче Габриел Обертан влезе в наказателното поле и пусна топката към Серджиу Буш, който я прати със мощен удар в мрежата на Вадуц.

На почивката Делио Роси направи чудноват ход, откакто извади вратаря и капитан Божидар Митрев, с цел да пусне в игра новото попълнение Мартин Полачек. Чисто игрово второто полувреме потегли добре за Левски, само че не тъй като "сините " заиграха добре, а тъй като вкараха гол. След безредие в наказателното поле в 53-та минута Аймен Белаид получи непокрит на далечна греда и вкара, само че насладата за над 8-те хиляди на "Герена " беше къса. Още след подновяването на играта отбраната на Левски пропусна да покрие Игор Тадич при центриране и той вкара с глава за 2:2.

Минути по-късно Давиде Мариани пусна прекрасен извеждащ пас към Серджиу Буш, само че румънецът даже не стигна до удар по посока вратата, макар че имаше доста благоприятни условия да го направи. И още веднъж той се провали в 75-ата минута. След като завоюва дузпа за Левски, румънецът не съумя да преодолее Андреас Хирцел и мачът остана еднакъв 2:2.

Жерсон Кабрал вкара за 3:2 със страховит шут от към 25 метра в 85-та минута, а още в идната офанзива нов негов удар мина около вратата на Вадуц. Давиде Мариани направи нов сериозен пропуск в 89-та минута, когато "сините " към този момент се бяха пренесли пред наказателното поле на противника. Но до гол не се стигна и Левски отпадна още на старта в Лига Европа.

"Сините " приключиха мача и с човек по-малко, откакто Станислав Костов беше изпъден с пряк червен картон в добавеното време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР