Левски не е сменил Николай Митов, защото е слаб треньор,

...
Левски не е сменил Николай Митов, защото е слаб треньор,
Коментари Харесай

"Левски" е сменил Митов с Роси, защото минава "на друга сцена"

" Левски " не е сменил Николай Митов, тъй като е слаб треньор, а тъй като тимът минава на друга сцена. Това съобщи притежателят на клуба Спас Русев. По думите му тимът е имал потребност от треньор от международна класа, който да развие надарените футболисти в състава.

" Целият развой по желание на нов треньор протече по един много необикновен метод, нетрадиционен за футбол, с безспорна бистрота. Митов знаеше, че преговаряме с други треньори. Роси знаеше, че приказваме с Грант. Грант знаеше за Роси ", изясни Русев пред " Гонг ".

Той благодари на Митов, че е бил правилен от самото начало. " Абсолютно професионално си изпълняваше отговорностите. Всеки различен би си тръгнал. Той постоянно ще е част от " Левски ". Изпращаме го в Испания, където огромните тимове да споделят опита си с него. "

" Отборът просто минава на друга сцена. Искаме европейски треньор, европейски играчи, с цел да наваксваме това, което сме пропуснали през последните 10 години ", сподели още притежателят на " Левски ".

Русев съобщи, че персонално е преговарял с двамата претенденти за поста на Митов, като не е имало медиатори. " Грант е повече с профил на управител, на състезателен шеф, както се работи в Англия. При Роси е тъкмо противоположното. Той сподели: " Ако търсите управител, който да ви обещае непостижими неща, не съм аз индивидът. Но в случай че търсите треньор, който да гради тим, подготвен съм да се заема. "


© Associated Press

" Ние считаме, че " Левски " има потребност от треньор. Имаме много надарени футболисти и е нужни треньор от международна класа, с цел да ги доразвие. Искам " Левски " да играе хубав футбол и да върнем почитателите на стадиона ", продължи Русев.

По думите му Роси и Грант са имали разнообразни финансови искания, само че нито един от двамата не е пристигнал в България за пари. Той съобщи, че в цялата обстановка има двама недоволни - Грант и Митов, само че и с двамата са непокътнати отлични връзки.

Роси ще води тим за пръв път от 2015 година, когато беше уволнен от " Болоня ". Преди това италианецът имаше още една пауза от близо две години отвън треньорството, последвала уволнението му от " Сампдория " през есента на 2013 година

Опитният експерт в никакъв случай до момента не е бил отпред на тим отвън Италия. За 25 години като треньор е водил 12 тима. Най-големият триумф в кариерата му е спечелването на Купата на Италия с " Лацио " през 2009 година Две години по-късно стигна до финала на шампионата с " Палермо ".

Роси ще подпише контракт за две години с алтернатива за удължаването му. С него в понеделник ще дойдат трима или четирима асистенти. Досегашните помощници на Митов в щаба на първия тим остават на работа в " Левски ".

" Роси е доста забавен човек. Той прекарва повече време на подготвителното игрище, интересува се от най-малките елементи. Когато обсъждахме къде ще живее, той сподели, че не го интересува, тъй като прекарва по 20 часа в денонощието на стадиона. Аз ще му дам цялата си поддръжка, с цел да се усеща удобно. Няма потребност да давам препоръки на човек с 600 мача в Серия А ", приключи Русев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР