Левски надви с 2:1 амбициозния дебютант в елита Арда в

...
Левски надви с 2:1 амбициозния дебютант в елита Арда в
Коментари Харесай

Левски прецапа Арда

Левски надделя с 2:1 амбициозния дебютант в елита Арда в мач от 13-ия кръг на efbet Лигата. “Сините” съумяха да преодолеят добре подредения отбор на гостите и в последните 20 минути съумяха да се оправят с искрено защитаващите се кърджалийци. Кали Тиам (70) откри след пас на тарана Найджъл Робърта, а този път влезлият като запаса Станислав Иванов (80) удвои с шут от 11 м. " Сините " се отпуснаха и някогашният им бранител Пламен Крумов (90+2) вкара почетно от директен свободен удар. При 0:0 след контраофанзива резервата на Арда Елиша Сам (68) нацели левия дирек зад Милан Миятович. Тъкмо преди този момент пък " сините " претендираха за дузпа против Паулиньо, само че реферът Георги Николов си затрая. За гостите не играха осъденият Илиас Хасани и контузеният Спас Делев.

С 29 т. “сините” останаха на 4 след първенеца и водач Лудогорец, който преди паузата ги удари с 2:0 в Разград. Хитът Арда пък остава с 18 и мястото му в първата шестица е съществено застрашено от Берое или Славия, които нощес играха в Стара Загора.

" Победихме с самообладание. Това беше нашият план. Очаквахме Арда да е по-прибран. Затова започнахме с Мазурек и Нашименто. За наш шанс се получи. В такива мачове първото попадение е доста значимо. Хубаво е да имаме разновидности за тактически хитринки. Радва ме реакцията на тима. За следващ път, в случай че вземем второто полувреме, момчетата реагираха като експерти. Искахме малко повече успеха от Арда ", съобщи треньорът на Левски Петър Хубчев.

" Не съм имал проблеми с расизма нито тук, нито в Унгария. Това е сериозен проблем и би трябвало да се спре във футбола по целия свят”, сподели голмайсторът Тиам.

Според наставника на Арда Стамен Белчев загубата е незаслужена. „ Неприятно, само че през второто полувреме отстъпихме самодейността и в средата на терена. Не трябваше да играем близо до нашата врата. Ако Елиша Сам беше вкарал при 0:0, резултатът щеше да е друг “, разгласи Белчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР