Левски Лукойл записа втора победа в НБЛ след успех като

...
Левски Лукойл записа втора победа в НБЛ след успех като
Коментари Харесай

Левски Лукойл записа втора победа в НБЛ

Левски Лукойл записа втора победа в НБЛ след триумф като посетител на Черно море Тича с 82:62. Загубата е втора за " моряците ". За спечелилите Брандън Йънг приключи с 20 точки и 8 асистенции, а Куон Чийтъм способства с " дабъл-дабъл " - 16 точки и 10 битки, като добави и 7 асистенции.

За домакините сполучливо се показа Коча Йовович, който приключи с 5 точки, 9 битки, 10 асистенции и 3 откраднати топки, а най-резултатни бяха Симеон Илиев с " дабъл-дабъл " - 20 точки и 10 битки, и Мартин Йорданов 17 точки.

Столичани поведоха с тройка на Асен Великов в 30-ата секунда и до края на мача нито за миг не изпуснаха водачеството в резултата. " Сините " последователно увеличаваха задатъка си, която доближи 20 точки малко след средата на втората четвърт при 41:21. До финалната сирена гостите без проблеми поддържаха двуцифрена преднина и справедливо стигнаха до триумфа.

Треньорите на Черно море Тича Галин Стоянов и на Левски Лукойл Константин Папазов водеха целия мач от скамейките с фланелки в поддръжка на дребния Мартин Даниелов Илиев от Варна, който страда от остра лимфобластна левкемия и се нуждае от живото спасяваща трансплантация на стволови кафези, която коства 120 000 евро. Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР