Левски Лукойл се класира за финала на турнира за Купата

...
Левски Лукойл се класира за финала на турнира за Купата
Коментари Харесай

Левски Лукойл загуби от Балкан, но е на финал за Купата

Левски Лукойл се класира за финала на шампионата за Купата на България по баскетбол за мъже. "Сините " изгубиха с 80:87 точки в реванша против Балкан (Ботевград) като посетител, само че след успеха с 11 точки разлика (73:62) в първия мач в София, ще спорят за трофея на 3 март с Рилски Спортист.

Балкан се бори до края, само че не съумя да навакса изоставането си. Домакините няколко пъти повеждаха с повече от 11 точки в хода на мача, само че най-после завоюваха единствено със 7 точки разлика.

20 секунди преди сирената Венцислав Петков пропусна под коша в последната офанзива за Балкан, с което можеше да изравни общия резултат и да прати дуела най-малко в продължение.

Павлин Иванов оформи крайното 87:80 секунди преди края.

ДеВон Уошингтън изигра нов мощен мач, като се отличи с 18 точки и 7 битки за домакините. С 16 точки и 5 асистенции се включи Джордан Калахан. Венцислав Петков вкара 15 точки, въпреки да нямаше ден в стрелбата от тройката, както в сряда, и вкара единствено един път от три опита. Христо Захариев още веднъж бе постоянен и се отличи с 13 точки, 5 битки и 6 асистенции.

За Левски Лукойл над всички беше Станимир Маринов, който, въпреки че игра с травма, вкара 24 точки, от които 5 тройки. Той добави и 6 битки.
Христо Николов осъществя 15 точки, а Павлин Иванов - 11 точки. С 24 точки и единствено две пропуснати стрелби - един път от фаул и един път от далечна отдалеченост, завърши Джъстин Нокс.

След мача в Ботевград имаше и грозни подиуми, откакто почитателите на Балкан нападнаха хора от щаба на Левски Лукойл.

"Не е значима една четвъртина в този мач, ние изпуснахме шанса си в първия мач. Всички в залата гледаха един добър баскетбол
Ние през днешния ден изиграхме добър мач ", сподели след дуела старши треньорът на Балкан Небойша Видич.

"Играхме против един доста мощен тим, който има невероятна аудитория. Фантастичен Джъстин Нокс през днешния ден. Това е силата на Левски, че има доста огромна ротация. Беше празник на баскетбола. Днес ние загубихме, само че постигнахме задачата си и се класираме на край. Този тим има вероятност, с всеки минал ден ще става все по-синхронен ", разяснява Константин Папазов.

Финалът ще се играе на 3 март на безпристрастен терен, като домакинът следва да бъде избран в допълнение.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР