Левски Лукойл загуби със 72:73 от Крайова във втората контрола

...
Левски Лукойл загуби със 72:73 от Крайова във втората контрола
Коментари Харесай

Левски Лукойл отстъпи на румънския Крайова във втората контрола

Левски Лукойл загуби със 72:73 от Крайова във втората контрола сред двата тима в зала " Универсиада ". След като в първата среща " сините " бяха в състав от девет играчи, нощес останаха осем, като отмора получи Христо Захариев, оплакващ се от болки още от контролите в Солун.

И в този мач Левски държеше на отбраната, с доста експанзия и бягане. За Крайова в игра се появи през днешния ден още един някогашен състезател на " сините " - Тайлър Лейзър, който много промени образа на румънците. Двубоят бе мощно физически от първата минута, с доста единоборства, и доста нарушавания, множеството от страна на румънския отбор. Това и изнерви ситуацията в края на първото полувреме, само че нещата се уталожиха без съществени проблеми.

Левски имаше леко предимство в резултата, само че без да успее да се откъсне напред и очевидно да превъзхожда противника. На почивката домакините водеха с 34:33, а на старта на второто полувреме взеха 5-6 точки задатък. Разликата се резервира и в огромна част от четвъртия интервал, въпреки че Крайова не се отхвърляше и непрестанно догонваше, в един миг доближавайки се до единствено две. В заключителните две минути от срещата двата отбора влязоха точно при такава отдалеченост, а в последната минута румънците поведоха с точка поради експанзията на Лейзър.

За Левски останаха секунди за последна офанзива, в които Джайлс Смит бе фаулиран, само че пропусна два наказателни удара и по този начин триумфът остана за Крайова - 73:72. Баскетболистите на Левски пропуснаха доста фаулове, във фрапираща разлика - 25/48 за " сините ", до момента в който противникът извърши в пъти по-малко. Петима играчи на българския отбор вкараха 10 и повече, а най-резултатен бе Брандън Йънг с 15, а Джайлс Смит вкара 14.

Крайова направи цели 23 неточности, само че завоюва битката под коша. Омари Гудул записа 21 точки и 12 битки за румънците.
bgbasket.com Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР