Левски Лукойл е сигурен полуфиналист в турнира за Купата на

...
Левски Лукойл е сигурен полуфиналист в турнира за Купата на
Коментари Харесай

"Левски Лукойл" победи "Черно море" при скромен зрителски интерес в първото си домакинство

Левски Лукойл " е сигурен полуфиналист в шампионата за Купата на България по баскетбол, откакто победи с 20 точки разлика " Черно море " като хазаин. Сините се постановиха с 83:63 в зала " Универсиада " в първия си домашен мач след преместването на компанията " Лукойл " като спонсор от Правец в София.

Срещата мина при непретенциозен зрителски интерес, като даже и половината от местата в столичната зала не бяха заети.

В първата част баскетболистите на Константин Папазов играха едва и изоставаха с пет точки от гостите, 34:39 на почивката. След паузата играчите в синьо бяха доста по-агресивни и още в края на третата четвърт водеха в резултата.

Най-резултатен за " Левски Лукойл " беше Христо Николов със 17 точки, а Павлин Иванов и Кийт Клентът прибавиха по 14 и 12. За " Черно море " Цветослав Острев се регистрира с 22, а Симеон Илиев добави 11.

" Имаме капацитет и състав, в който 12 играчи имат своето наличие. Невинаги всеки ще бъде във върхово положение и е още рано всеки да свикне с ролята си. Когато насреща времето е разхвърлено сред 7-8 играчи, в последните минути нашият физически запас и потенциал е доста по-голям ", сподели Константин Папазов след срещата.


© LAP.bg

" Левски Лукойл " е сигурен полуфиналист.

" Балкан " (Ботевград) също гледа към полуфиналите още преди изиграването на вторите дуели. Тимът надигра с 83:54 " Академик " (Правец) като посетител и обезсмисли реванша. На моменти задатъкът на ботевградчани доближи 40 точки. Дебют за тях направи 15-годишният Аристидис Папатеодору. Игор Кесар вкара 18 точки за спечелилите, а Радослав Кочев се регистрира с 12.

В другите две срещи нищо не е ясно, защото разликата в тях е шест точки. " Рилски състезател " победи в Ямбол локалният отбор с 83:77 и има задатък преди срещата в своята зала в Самоков. 21 точки и 10 битки за триумфа осъществя Шелдън Джетър, Мартин Маринов вкара 16, а Травис Тейлър - 15. За " Ямбол " Станислав Говедаров вкара 23, 19 означи Алан Арнет, а Стоян Петков игра цялостни 40 минути за 15 точки в края.

Носителят на купата " Берое " ще би трябвало да наваксва шест точки против " Академик Бултекс ", само че като хазаин. Тимът от Стара Загора загуби със 78:84.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР