Левски Лукойл е новият шампион на България по баскетбол за

...
Левски Лукойл е новият шампион на България по баскетбол за
Коментари Харесай

"Балкан" изпусна победата в края, "Левски Лукойл" е шампион

" Левски Лукойл " е новият първенец на България по баскетбол за мъже за сезон 2017/2018. Възпитаниците на Константин Папазов победиха като посетител " Балкан " Ботевград пред цялостните трибуни на " Арена Ботевград " с 86:85 и завоюваха финалната серия за купата с 3:1 победи.

Така " Балкан " за трети следващ сезон остава на второ място в мъжкото баскетболно състезание.
Снимка: Lap.bg
Серия от 20:5 за домакините даде началото на дуела. В края на първата четвърт обаче гостите съумяха да понижат изоставането си - 13:22.

В началото на втория интервал " сините " се приближиха до противника си единствено на 2 точки след серия от 7:0 - 20:22. Няколко бързи офанзиви на " Левски Лукойл " и играчите на отбора поведоха с 33:29, откакто направиха 24:7 от началото на четвъртината. Гостите резервираха най-малък задатък от 6 точки на полувремето при 44:38.

След подновяването на играта гостите поведоха с 50:43. Домакините обаче нямаха желание да се предават и се приближиха единствено на точка при 51:52. " Левски Лукойл " отговори с две следващи тройки за 58:51.
Снимка: Lap.bg
Страхотен Венци Петков върна " Балкан " в мача и при минута до края на третия интервал домакините още веднъж поведоха за 64:60. Играта на нерви продължи и в последните секунди на частта, а след 30 минути в " Арена Ботевград " имаше тъждество в следствие - 67:67.

В заключителните минути играта вървеше панер за панер, а при оставащи три минути до края резултатът беше 82:77 в интерес на " Левски Лукойл ".

След това обаче Джордан Калахан и Венцислав Петков осъществиха две бързи тройки и " Балкан " поведе със 85:84 при оставащи 1:13 минути преди края на дуела.
Снимка: Lap.bg
" Сините " обаче не се отхвърлиха и означиха панер посредством Божидар Аврамов, с цел да извърнат в своя изгода при 86:85. Ботевградчани имаха своя късмет в последната офанзива 5.5 секунди преди края, само че Христо Захариев пропусна под коша, а по-късно и Игор Кесар не съумя да вкара и по този начин " Левски Лукойл " завоюва мача с точка разлика, а с това и купата.

За спечелилите Божидар Аврамов вкара 18 точки, Омари Гудул добави 17 точки, а 16 осъществя Неманя Милошевич. С 13 точки се отличи Дарил Брайънт, а 12 точки записа Станимир Маринов. За " Балкан " най-полезни бяха Христо Захариев с 26 точки и Игор Кесар с 22 точки.

Снимка: Lap.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР