Левски излезе начело в класирането на Първа лига след победа

...
Левски излезе начело в класирането на Първа лига след победа
Коментари Харесай

"Левски" излезе на върха в Първа лига след победа над последния

" Левски " излезе отпред в класирането на Първа лига след победа над " Витоша " (Бистрица) с 4:0 в мач от шестия кръг. Сините реализираха четвърти триумф в първите си шест дуела и с 13 точки оглавяват таблицата.

В воин за " Левски " се трансформира Паулиньо, който вкара две от трите попадения на Националния стадион " Васил Левски ". По един път се разписаха Филипе Нашименто и Найджъл Роберта.

Срещата мина напълно под диктовката на играчите на Петър Хубчев. Те бяха доста по-добри от противника си, като сътвориха дузина голови положения. Само пропуските на сините и положителните изяви на вратаря на " Витоша " Християн Василев бяха повода да няма повече голове.

Победата е най-убедителната за " Левски " от началото на сезона. За " Витоша " провалянето е шесто следващо, като отборът от Бистрица остава твърдо на последното място в Първа лига.

В 22-ата минута Паулиньо изведе " Левски " след красиво осъществяване. Защитата на " Витоша " не съумя да почисти топката след малко безредие, тя попадна в Паулиньо, който с параболичен изстрел по диагоанала се разписа.

Освен попадението " Левски " пропусна още няколко доста положителни благоприятни условия за гол. Вратарят на " Витоша " Василев също отрази рискови изстрели. След почивката Паулиньо се разписа за повторно в 51-ата минута.


© LAP.bg

След корнер Янис Каргас игра с топката, само че опитът му за удар се трансформира в подаване. Паулиньо беше непокрит до една от гредите и се разписа за повторно. Повторенията обаче демонстрираха, че бразилецът е в засада, която остана незабелязана от съдиите.

След вторият гол " Витоша " се помири и към този момент не нападаше толкоз масирано. " Левски " опита да направи успеха си по-убедителна, само че с пропуски се регистрираха Франко Масурек, Найджъл Роберта и Насиру Мохамед, като последните двама влязоха от аварийна пейка.

Трети гол въпреки всичко падна, като това се случи в 82-ата минута, когато прецизен беше Филипе Нашименто. Роберта напредна по левия фланг и подаде на Нашименто във вратарското поле, който нямаше проблем да вкара.

Роберта също се разпоса, откакто даде асистенция. Той беше прецизен в 89-ата минута.

В различен мач от съботната стратегия " Берое " победи " Ботев " (Пловдив) като хазаин с 2:0 и излезе на второ място в таблицата с 12 точки. Мартин Камбуров означи 222-ия си гол в българския хайлайф. Той вкара при започване на втората част след дузпа, а второто попадение беше дело на Иван Минчев.

В неделя играе първенецът " Лудогорец ", който гостува на " Черно море ". При победа отборът от Разград ще се върне на върха в класирането.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР