Левски изигра най-разочароващия си мач от началото на сезона, но

...
Левски изигра най-разочароващия си мач от началото на сезона, но
Коментари Харесай

"Левски" изстрада победа над "Ботев" след 110 минути без точен удар

" Левски " изигра най-разочароващия си мач от началото на сезона, само че се размина с заплахата от срамно отпадане от втородивизионния " Ботев " (Гълъбово) в първия кръг за Купата на България. Тимът на Дели Роси реализира изстрадана победа с 1:0 след продължения.

В първите 110 минути на дуела сините не съумяха да насочат нито един прецизен удар към вратата на седмия във Втора лига. Първият подобен - на Антонио Вутов в 111-ата минута, обаче се трансформира в гол и прати столичани в идната фаза.

Делио Роси направи шест промени от мача със " Септември " (2:0). Холмар Ейолфсон, Антони Белмонт, Алекс Боримиров, Мики Орачев, Ивайло Найденов и Жуниор Мапуку започнаха като титуляри. Местата си в стартовия състава резервираха Божидар Митрев, Давид Яблонски, Жорди Гомес, Васил Панайотов и Антонио Вутов.

" Левски " владееше топката дълготрайно, само че не успяваше да сътвори каквато и да било заплаха пред вратата на противника. Честите центрирания на играчите в синьо не даваха никакъв резултат, а изстрелите от отдалеченост бяха доста неточни.

Ситуацията се резервира и след почивката. В началото на втората част се стигна до два удара с глава - на Мапуку и Яблонски, само че и те бяха много неточни. Роси опита да промени нещо в играта на своя тим, само че включването на Иван Горанов, Серджиу Буш и Жерсон Кабрал. Това обаче не се случи.

Редовното време завърши без прецизен удар към една от двете порти. В първото продължение също не се стигна до подобен. На процедура първият малко по-опасен изстрел в дуела пристигна в 97-ата минута и той изненадващо беше към вратата на " Левски ". Иван Цачев шутира от отдалеченост, а Митрев единствено изгледа топката, само че тя мина над гредата.

" Левски " въпреки всичко съумя да избегне дузпите и да си спести заплахата от срамно отпадане още в първия кръг на шампионата. В 111-ата сините насочиха първия си и единствен прецизен удар и той се трансформира в гола. Буш изведе Вутов зад отбраната и юношата на отбора прати топката около вратаря Марин Орлинов.

Въпреки че бяха много изморени, играчите на " Ботев " (Гълъбово) пробваха да стигнат до равнене в заключителните минути. Те отправха два удара, само че първият попадна право в ръцете на Митрев, а вторият мина много настрана от вратата.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР