Левски и Славия излизат един срещу друг във финала за

...
Левски и Славия излизат един срещу друг във финала за
Коментари Харесай

Левски или Славия слага край на дългото чакане на трофей

Левски и Славия излизат един против различен във финала за Купата на България. Сблъсъкът сред " сините " и " белите " е довечера от 19:30 часа на Националния стадион " Васил Левски ".

През последните години почитателите и на двата тима страдат много. Затова през днешния ден и двата отбора ще създадат всичко по силите си, с цел да сложат завършек на дългото очакване на трофей. Левски не е печелил нищо в последните 9 години. За последно " сините " станаха първенци и взеха Суперкупата на България през 2009 година, а купата не е вдигана от 2007 година. Славия ликува със златен дубъл през далечната 1996 година.

 Групата на Левски за финала за Купата на България
Пророка от Римини зачерта Ривалдиньо, вижте групата на Левски за огромния край

Милош Цветкович стартира титуляр против Славия

Освен трофей, спечелилият довечера ще си обезпечи и класиране за Лига Европа през идващия сезон.

" Белите " влизат като новобранец в конфликта. Тимът няма какво да губи в този край и ще е душевен необременен. В същото време, в случай че Левски загуби, то това ще е величествен неуспех за " сините ".

Наставникът на Славия Златомир Загорчич има проблеми към сглобяването на титулярния състав. На вратата ще застане Георги Петков. Пред него вдясно на отбраната щабът ще се надява да може да употребява Александър Александров. Ако Алвеша не е подготвен за мача, то на тази позиция ще играе Славчо Шоколаров. В центъра на отбраната ще бъдат Костадин Велков и Стефан Велков. Като ляв бек ще играе Стефан Велев. В халфовата линия се чака да стартират Владислав Узунов и Янис Карабельов. В ролята на плеймейкър ще бъде Иван Минчев. По двете крила ще нападат Галин Иванов и Ивайло Димитров. Атаката ще бъде водена от Милчо Ангелов или Цветелин Чунчуков.

 Левски с последна подготовка преди финала за Купата на България
Отлично въодушевление в Левски преди финала, Цветкович тренира на цялостни обороти

" Синьото " занятие бе изгледано от боса Спас Русев

Треньорът на Левски Делио Роси няма никакви проблеми към окомплектоването на състава си, а и не се чака в него да има изненади. На вратата ще застане Божидар Митрев, а в центъра на защитата пред него ще са Давид Яблонски и Холмар Ейолфсон. Отляво ще играе Иван Горанов, а вдясно няма да се рискува с Милош Цветкович, който попадна в групата за мача, а ще стартира Роман Прохазка. В ролята на отбранителен халф ще бъде Хали Тиам, а пред него ще бъдат ситуирани Филипе Нашименто и Жорди Гомес. По двете крила ще нападат Паулиньо и Габриел Обертан, а на върха на офанзивата ще бъде Серджиу Буш. Любопитно е, че синът на бразилската звезда Ривалдо - Ривалдиньо не попадна в групата за мача, макар че татко му пристигна в София, с цел да го гледа. От 18-те отпадна още и Афонсо Фигейредо. Португалецът е с контузия, само че той по този начин или другояче нямаше да бъде измежду титулярите.

Главен арбитър на мача е Никола Попов.

 Джерард Бътлър удържа на думата си - ще поддържа Левски на финала
Джерард Бътлър удържа на думата си - ще поддържа Левски на финала

Сяда до Ривалдо в формалната ложа на националния стадион
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР