Левски и Лудогорец се изправят един срещу друг днес от

...
Левски и Лудогорец се изправят един срещу друг днес от
Коментари Харесай

Сблъсъкът на "Герена" - изцяло нов Левски срещу леко променен Лудогорец

Левски и Лудогорец се изправят един против различен през днешния ден от 20:00 часа на " Георги Аспарухов " в отсрочен мач от 1-ия кръг на Първа лига.

До този миг " сините " и " орлите " са се сблъсквали 18 пъти в родния хайлайф, като в 11 от случаите разградчани са крайни спечелили. Успехите за 26-кратните първенци са 4, а равенствата - 2.

За последно Левски и Лудогорец премериха сили в средата на май, когато се срещнаха на " Герена ". Гостите извоюваха триумфа с 3:1 и на процедура отхвърлиха " сините " от борбата за второто място в крайното класиране.

Четири месеца по-късно двата тима още веднъж ще се сблъскат на " Георги Аспарухов " в мач за състезание. Мач, в който ще се опълчват новият Левски и първенецът Лудогорец.

От оня дуел на 16 май са минали съвсем 4 месеца, само че измененията в двата тима са обилни. Тогава " сините " бяха водени от Николай Митов, който през август беше сменен от Делио Роси. Начело на разградчани пък беше Георги Дерменджиев. Той обаче напусна поста си почти по същото време, а за негов заместител беше назначен Димитър Димитров - Херо.

Промени има и в съставите на двата тима. Естествено, те са фрапантно по-големи за столичани, които направиха сериозна чистка след края на предходната акция и привлякоха цели 13 нови футболисти.

Единствено Давид Яблонски, който се разписа против разградчани в последния конфликт, Димитър Пиргов и Ивайло Найденов от актуалните футболисти на " сините " играха и при последното поражение от Лудогорец. По-голямата част от останалите 8 човека, които бяха титуляри тогава, вече не са на " Герена ".

Става въпрос за Бабтунде Адениджи, Франсис Нар, Антон Огнянов, Александър Александров, Сашо Александров, Николай Кръстев, Божидар Краев и Мехди Бурабия. Африканците към момента се водят играчи на Левски, само че дните им на " Георги Аспарухов " от дълго време се преброени. Останалите футболисти пък към този момент не са част от 26-кратните първенци.

Разликите в състава на Лудогорец от оня мач в София и този довечера са фрапантно по-малки. " Орлите " трансферираха Хосе Паломино (Аталанта) и Джонатан Кафу (Бордо). Те са и единствените двама, които бяха титуляри на " Герена " и няма да играят против " сините ". Останалите 9 футболисти са още в Лудогорец и може да стартират от 1-ата минута против селекцията на Делио Роси.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна стратегия
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - прехвърляния и подготовка
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР