Левски и Локомотив (Пловдив) ще закрият първия пролетен кръг в

...
Левски и Локомотив (Пловдив) ще закрият първия пролетен кръг в
Коментари Харесай

Левски е длъжен да се възползва от грешките на конкурентите

Левски и Локомотив (Пловдив) ще закрият първия пролетен кръг в Първа лига от 17:30 часа на " Георги Аспарухов ". След турболентните събития от последните седмици при " сините " напрежението като че ли малко поспадна и почитателите се надяват от ден на ден да се приказва за футбол, а не за пари. Въпреки неувереното си показване по време на подготовката, Левски би трябвало да влезе с положително въодушевление в днешния мач, най-малкото поради издънките на противниците си в челото на класирането Лудогорец и ЦСКА-София. Разградчани се препънаха против новобранеца Верея (0:0), а " алените " отстъпиха безславно на Черно море - 0:2.

При победа през днешния ден, " сините " ще се приближат единствено на точка от ЦСКА-София седмица преди дербито посред им. Локомотив обаче е подъл противник и го потвърди и през есента, когато победи Левски с 1:0 на " Лаута ". Отборът на Бруно Акрапович към момента има шансове за първата шестица, само че те минават през позитивен резултат на " Герена " довечера.

Новият ментор на Левски Георги Дерменджиев ще направи формален дебют. Под негово управление отборът не завоюва нито една контрола, само че през днешния ден ще се стреми с всички сили към трите точки. Завърналият се след повече от десетилиетие в чужбина Николай Михайлов ще застане на вратата, а офанзивата ще се води от Валери Божинов, който също ще запише още един дебют за Левски. Живко Миланов не е в групата за дуела, само че в титулярния състав ще попадне и още един от футболистите, привлечени неотдавна - Мартин Райнов.

Левски ще разчита на мощен напън първоначално с пробиви по крилата на Жерсон Кабрал и Паулиньо. В ролята на нападателен полузащитник ще работи Давиде Мариани, а Кали Тиам и Райнов ще имат по-дефанзивни функционалности. Карето в отбрана ще оформят Милош Цветкович, Давид Яблонски, Нуно Рейш и Иван Горанов.

Локо (Пд) не позволи загуба в контролите и показва изчистен жанр, построен въз основата на солидна отбрана и бързи контраатаки. Наставникът Бруно Акрапович обаче има известни кадрови проблеми. Вилим Посинкович е осъден, а Аабдулахи и Ожболт са контузени. Новите попълнения Марич и Бахтич още не са картотекирани и също ще пропуснат гостуването в София.

Анте Аралица ще води нападението на " смърфовете ", подкрепян от втора позиция от Димитър Илиев. Момчил Цветанов и Бирсент Карагерен ще стартират по двата фланга. Пловдивчани ще разчитат доста и на статичните положения, при които ще се включват бранителите Димитър Везалов и Стивън Езе.
ППЛ, 21-и кръг:

ЛЕВСКИ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни сформира:

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Михайлов; Цветкович, Яблонски, Н. Рейш, Горанов; Тиам, Райнов; Кабрал, Мариани, Паулиньо; В. Божинов
Старши треньор: Г. Дерменджиев
ЛОКО ПД (4-2-3-1): Луков; Петрович, Езе, Везалов, Томашевич; Банович, Я. Ангелов; Карагерен, Д. Илиев, М. Цветанов; Аралица
Старши треньор: Б. Акрапович

СЪДИЯ: Драгомир Драганов
СТАДИОН: “Георги Аспарухов”
НАЧАЛО: 17:30 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК Първа лига 21 кръг, неделя 17 февруари  Левски 17:30предстои  Локомотив (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР