Левски и Кали Тиам сближават позициите си за подписването на

...
Левски и Кали Тиам сближават позициите си за подписването на
Коментари Харесай

Левски и Тиам сближават позициите си за нов договор

Левски и Кали Тиам сближават позициите си за подписването на нов контракт. Настоящото съглашение сред двете страни изтича в края на сезона. Това значи, че сенегалският отбранителен халф към този момент може да преглежда предложения от други тимове и да договаря за трансфер като свободен сътрудник през лятото.

От “Герена” направиха действия за нов контракт на играча още в края на есенния полусезон. Тогава обаче Тиам сложи много високи финансови условия. Той е поискал значително нарастване на заплатата, макар че сега е един от най-добре платените играчи на “Герена”. В последните дни обаче полузащитникът е понамалил претенциите си. Двете страни ще продължат договарянията след завръщането на играча от почивка. Той би трябвало да стартира подготовка с отбора на 9 януари.

Полузащитникът дойде в Левски при започване на 2018 година по гледище на Делио Роси. Първите 6 месеца Кали игра при “сините” като преотстъпен от МТК. Той бързо се утвърди в стартовата единайсеторка и в края на сезона от “Герена” откупиха правата му. През предходната акция 25-годишният халф бе на терена в общо 32 срещи, в които вкара 3 гола. През есента си завоюва доверието и на Петър Хубчев. Той даже почисти играта си и към този момент получава надалеч по-малко жълти картони - през есента видя 4 жълти картона в 15 мача, до момента в който през сезон 2018/19 бе украсен в жълто 11 пъти в 29 срещи.

С изтичащ контракт е и различен задграничен халф - Филипе Нашименто. Към момента обаче от Левски не са заинтересувани от преподписването му.

“Тема спорт”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР