Левски и Етър завършиха наравно 0:0 в двубой от втория

...
Левски и Етър завършиха наравно 0:0 в двубой от втория
Коментари Харесай

След ЦСКА, Етър успя да спъне и Левски

Левски и Етър приключиха наедно 0:0 в дуел от втория кръг, игран на стадион " Ивайло " във Велико Търново. Двата отбора изиграха дуела на бързи обороти, като положения не липсваха и пред двете порти, само че до попадение по този начин и не се стигна.
 Левски e изпуснал национал
Етър направи второ реми със софийски гранд, откакто в първия кръг приключи 2:2 при гостуването си на ЦСКА. " Сините " пък прекъснаха съвършената си серия от началото на сезона – две победи над Ружомберок в Лига Европа и триумф с 4:1 над Дунав на старта на новия сезон. 26-кратните първенци имат 4 точки и са трети във краткотрайното класиране. Етър е на 8-о място с 2 пункта.

Във втората минута Иван Горанов проби и центрира остро, само че Христо Иванов избави. Две минути по-късно Светослав Ковачев, който по-рано проби през Горанов, се възползва от неточност на Хали Тиам и изпроси картон на Нуно Рейш. Португалецът го фаулира на границата на наказателното поле. Артьом Артюнин стреля в стената.

В 12-ата минута Горанов беше изведен чудесно от Мартин Райнов, след което центрира, само че вратарят Иванов мазета топката в тялото на Стаси Иванов, само че за шанс на домакините топката излезе в навън.

В 24-ата минута гостите изпуснаха опция на контраофанзива. Минута по-късно Левски завоюва корнер след отдалечен изстрел на Мариани. При последвалото центриране Паулиньо приключи с нов шут, само че без да затрудни опитния вратар.

Постепенно домакините станаха по-активни, като Ковачев не съумя да се възползва от неточност на гостите. В 42-ата минута Давиде Мариани направи най-сериозния пропуск преди почивката. Здравко Димитров мина двама съперници и изведе набралия скорост Станислав Иванов, който нахлу в наказателното поле и центрира на задната греда, където връхлитащият Мариани не съумя да уцели добре топката от пет метра и да даде задатък на гостите. Бранител на " виолетовите " му попречи да види топката, само че пропускът си беше доста сериозен.

Втората част стартира с заплаха за Етър, само че Йордан Апостолов не съумя да се възползва от неточност на Тиам, като стреля надалеч от задачата. В 65-ата минута Димитров, който беше ритнат неприятно от Крум Стоянов, бе сменен от Дени Алар. Австриецът направи дебют в родното състезание.

В 70-ата минута точно той можеше и да вкара своя първи гол в елита на България. Той подаде на Горанов, левият бранител нахлу и центрира към тарана, който от три метра стреля с десния крайник, само че със ужасно избавяне Иванов резервира вратата си суха.

До края двата отбора заложиха на здрави конфликти и надхитряне, само че до попадение по този начин и не се стигна. Португалецът Рейш още веднъж пропусна с глава в 74-ата минута, а в това време Франко Мазурек размени Тиам.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР