Левски и Черно море играят при резултат 2:1 в мача

...
Левски и Черно море играят при резултат 2:1 в мача
Коментари Харесай

Битката за Европа: Черно море намали на Левски

Левски и Черно море играят при резултат 2:1 в мача на сезона за двата отбора. Победителят от днешния конфликт ще бъде последният български представител в Европа през идващия сезон.

Габриел Обертан изведе "сините " напред с гол в 24-ата минута, а Буш удовои в 39-ата. Черно море понижи с попадение на Мехди Фенуш при започване на втората част.

„ Сините “ завършиха постоянния сезон на трета позиция, до момента в който Чермо море се промъкна до баража от втората осмица.

Мачът сред Левски и Черно море може да наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT, онлайн на PLAY DIEMA XTRA, а най-важното от дуела може да намерите в Gong.bg.

Развитието на дуела минута по минута може да видите ТУК !

--

Мачът стартира малко нервно, а в първите няколко минути играта бе много накъсвана най-много поради честите нарушавания най-много от страна на гостите. Постепенно обаче футболистите на Левски започнаха да постановат волята си и офанзивите към вратата на Благой Макенджиев не закъсняха.

Бързите пробиви на Паулиньо отляво представляваха сериозна компликация за бранителите на Черно море, които в множеството случаи оставаха неподготвени.

Първата чиста голова опция в мача обаче пристигна след офанзива по дясното крило. Роман Прохазка бе оставен непокрит, което му разреши да завоюва много терен и да центрира в пеналта. Топката трансферира всички в наказателното поле и стигна до Паулиньо, който обаче не съумя да насочи прецизен удар и стреля в навън.

Натискът на Левски даде резултат в 24-ата минута. След неточност при изнасянето на топката от страна на Черно море, Васил Панайотов съумя да отнеме и незабавно комбинира с Жорди Гомес. Испанецът овладя и напредна с няколко метра пред наказателното поле и с доста тънък пас изведе Обертан, който се измъкна от засадата и стреля тъкмо за 1:0.

Голът в допълнение съкруши футболистите на Черно море, които искрено не успяваха да противодействат на своя съперник. Капитанът Георги Илиев се нагърби с първия удар към вратата на Левски, който пристигна едвам в 35-ата минута. Далечният шут на Илиев обаче не попадна в задачата.

В 39-ата минута „ сините “ удариха за повторно. Този път на върха на офанзивата на домакините бе Серджиу Буш. След неточност на Георги Божилов в центъра на терена, топката попадна в румънеца, който напредна и комбинира отляво с Иван Горанов, който пробяга близо 50 метра, с цел да се включи в нападението на домакините. Горанов навлезе в наказателното поле и пусна изострен пас към Буш, който единствено трябваше да подложи крайници си, с цел да усили преднината на своите.

До края на първата част Левски пропусна още един отличен късмет за гол, само че Паулиньо нямаше късмет и ударът му бе избавен от Макенджиев.

източник: Gong.bg

ЛЕВСКИ - ЧЕРНО МОРЕ 2:0

1:0 Обертан 24', 2:0 Буш 39'

Бараж за Лига Европа, стадион: "Георги Аспарухов ", София

Рефер: Георги Кабаков

ЛЕВСКИ: Митрев, Горанов, Ейолфсон, Яблонски, Прохазка, Панайотов, Тиам, Гомес, Паулиньо, Обертан, Буш

Треньор: Делио Роси

ЧЕРНО МОРЕ : Макенджиев, Енчев, Димов, Хасани, Кононго, Витанов, Илиев, Ндонгала, Божилов, Фенуш, Кузма

Треньор: Илиан Илиев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР