Левски и Ботев (Враца) не успяха да се победят в

...
Левски и Ботев (Враца) не успяха да се победят в
Коментари Харесай

"Левски" и "Ботев" не се победиха в мач с две пропуснати дузпи

Левски " и " Ботев " (Враца) не съумяха да се победят в последния мач от 15-ия кръг в Първа лига, като приключиха 0:0. Срещата на стадион " Георги Аспарухов " предложи доста страсти, борба, както и две пропуснати дузпи - по една за двата тима.

Дориан Бабунски не се разписа от бялата точка за " Ботев " още при започване на дуела, а след почивката дузпа пропусна и Борислав Цонев. Гостите от Враца съумяха да вземат точка и с помощта на положителните изяви на вратаря си Красимир Костов, който направи редица значими спасявания също така при дузпата.

С равенството " Левски " събира 18 точки и заема осмо място в таблицата. " Ботев " е предпоследен 13-и и има единствено 12 точки. Отборът от Враца прекъсна серия от две следващи загуби, само че няма победа от август.

В началните минути обратно на упованията " Ботев " действаше по-активно и притисна домакините. Дориан Бабунски се освободи технично от бранител в синьо и стреля към вратата на " Левски ", само че Николай Михайлов избави.

В осмата минута " Ботев " получи дузпа след груба неточност на Иван Горанов. Бранителят на " Левски " разреши топката да го прескочи и след това повали Юлиян Ненов в наказателното поле.


© LAP.BG

От бялата точка Бабунски стреля в долния ляв ъгъл, само че Михайлов плонжира и съумя да избави.

Последваха по-добри минути за сините, които до почивката се задържаха трайно в полето на " Ботев ". Борислав Цонев получи отлична опция след 25-ата минута, само че Костов съумя да избави. Само минута по-късно Билал Бари пропиля най-хубавия късмет за сините.

Централният нападател не съумя да уцели вратата от към пет метра, пращайки топката над гредата.

Освен двата пропуща " Левски " остана и без Георги Миланов, който се контузи при единоборство в центъра на терена.

В началото на второто полувреме " Ботев " удари греда, като топката кацна върху нея при опит на Ненов да центрира. След това " Левски " се засилва и сътвори няколко положения. Борислав Цонев още веднъж пропусна, а Здравко Димитров и Билал Бари няколко пъти не сполучиха при последното подаване.

В 70-ата минута Марин Петков завоюва дузпа и за " Левски ", като беше повален в полето на " Ботев ". Зад топката застана Борислав Цонев, само че Костов избави. Ударът беше в същия ъгъл, в който Николай Михайлов отрази дузпата през първата част.

До края на дуела дейностите се водеха главно пред вратата на " Ботев ". Костов още веднъж се регистрира с прелестно избавяне след удар на Борислав Цонев. В 85-ата минута Радослав Цонев удари греда, само че при изстрелът му Костов още веднъж съумя да закачи леко топката.

В добавеното време Костов направи още едно уверено избавяне при удар с глава на Борислав Цонев. При него вратарят спря топката с една ръка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР