Левски елиминира Берое след успех с 3:1 на ст. Виваком

...
Левски елиминира Берое след успех с 3:1 на ст. Виваком
Коментари Харесай

Робърта осигури 1/4-финал за "Левски"

" Левски " отстрани " Берое " след триумф с 3:1 на ст. " Виваком Арена Георги Аспарухов " в 1/8-финален мач за Купата на България. В воин се трансформира Найджъл Робърта, който преди няколко дни беше пред трансфер, само че в последна сметка ще доиграе сезона при " сините ". Нападателят от Кюрасао вкара хеттрик, с който обезпечи класирането на отбора си за идната фаза.

Гостите от Стара Загора обаче поведоха в 27-ата мин. от дузпа, маркирана от  " дежурния " голмайстор Мартин Камбуров. За него това бе гол №27 в кариерата против " Левски ". В 38-ата мин. Робърта изравни след майсторско осъществяване на директен свободен удар.

Везните в дуела се наклониха към " Левски " в 61-ата мин., когато халфът на " Берое " Карлос Охене получи червен картон за фаул и последвало настъпване на Мартин Петков. Пълният поврат стана факт в 65-ата мин. още веднъж от статично състояние - дузпа, отсъдена за фаул на национала Александър Цветков против Илия Юруков. Найджъл Робърта бе прецизен от наказателния удар. Хеттрикът стана факт в даденото от рефера Станислав Тодоров продължение, когато Робърта употребява неточност в отбраната на старозагорци и не сгреши, останал самичък против вратаря Генади Ганев.

Наставникът на " Левски " Славиша Стоянович този път бе удовлетворен от играта на тима си.  " Показахме най-хубавото ни лице, изчакахме си моментите и един доста добър ден ни докара до идната фаза на шампионата. Имахме доста вътрешни срещи в тима. Трябва всеки да поеме отговорността си и да знаят, че в " Левски " не може да се представяме както в предходния мач (б.ред. - 0:0 с " ЦСКА 1948 " ). Спечелихме доста сложен мач през днешния ден, което няма по какъв начин да не ме радва. Стъпката е и дребна, и огромна. Ние сме нов тим от януари насам. Тепърва някои играчи влизат в темп. Вървим в вярната посока, само че в неделя (б.ред. - семейството против " Ботев ", Пд) още веднъж би трябвало да покажем качество и дисциплинираност на терена. Не желаеме да си позволим да се концентрираме единствено върху Купата, би трябвало и в шампионата да печелим точки, тъй като още не сме избегнали рисковата зона ", съобщи словенецът.

Треньорът на " Берое " Димитър Димитров съобщи след края: " Повратният миг беше голът, който допуснахме от директния свободен удар. Допуснахме обикновен гол, ние сме си отговорни. При това състояние не знам дали имаше нарушаване. Аз съм отговорен и съм подготвен да си понеса отговорността. Осем индивида имаха проблеми с втората вълна на ковид, играехме контролни срещи с запаси и юноши, само че това не е опрощение. Не трябваше да допуснем и аления картон, допуснахме и дузпа, при обстановка която не предвещаваше гол. Не съм приказвал още с Охене. Имаше задържане, не се отсъди, само че това не го оправдава. Трябва ни време да набавим това, което сме пропуснали. Отборът има капацитет, само че доста неща ни попречиха да покажем качествата, които имаме. Имахме голямото предпочитание да завоюва мача. Исках тимът да покаже друго лице, от това, което показахме, само че съм се лъгал. Остава ни шампионата, където ще дадем всичко. " Малко по-късно Dsport заяви, че Димитров е подал оставката си поради представянето на тима в последните мачове (без победа в последните 3 срещи плюс отпадане от шампионата за купата). Към момента обаче тази информация не е доказана. Димитров в действителност пое виновността за загубата, само че към този момент остава на поста си и ще готви " Берое " за неделното домакинство против " Лудогорец ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР