Левски е отхвърлил предложение за трансфер на Роман Прохазка. Словакът

...
Левски е отхвърлил предложение за трансфер на Роман Прохазка. Словакът
Коментари Харесай

Левски отказа оферта от Казахстан за Прохазка

Левски е отхвърлил предложение за трансфер на Роман Прохазка. Словакът е бил в полезрението на казахстанския Ордабаси. От този клуб са предложили на " сините " 150 000 $. Ръководството на отбора от " Герена " обаче не е приело офертата, заяви topsport.bg.

Ордабаси финишира на трето място в казахстанското състезание - тимът изостана на 21 точки от първенеца Астана, който бе воден от някогашния треньор на " сините " Станимир Стоилов. Казахите си завоюваха присъединяване в Лига Европа за идната акция, само че ще би трябвало да си вършат сметката без Прохазка. Той няма да стане съотборник на някогашния нападател на ЦСКА Преслав Йорданов, който през миналия сезон иизгра 17 турнирни мача за Ордабаси и осъществя 5 гола.

28-годишният словак е главен футболист в състава на Левски. Той не пропусна нито един мач на " сините " в Първа лига - в 20 срещи се разписа два пъти. Освен това бе на терена в два дуела за Купата на България, взе присъединяване и във всичките 4 от Лига Европа, в в които вкара един гол - в мрежата на черногорския Сутиеска.

Прохазка е поливалентен състезател - употребен е на няколко позиции в халфовата линия, както и като десен бек. Той е на " Герена " от сезон 2012/13, когато бе закупен от Спартак (Търнава). Следващата акция той изкара чартърен в родния си клуб, след което се завърна при " сините ". Той към този момент стана чужденецът с най-вече мачове за Левски в елита - има 127, в които е отбелязал 20 гола, като към тях не влиза плейофът за Лига Европа от предишния сезон против Верея (Стара Загора).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР