Левски е единственият реален конкурент на Лудогорец за титлата. Това

Левски е единственият реален конкурент на Лудогорец за титлата. Това ...

И.д. треньор на "Лудогорец" обяви "Левски" за единствен конкурент.


"Левски" е единственият реален конкурент на "Лудогорец" за титлата. Това мнение изрази Станислав Генчев, който все още се води и.д. треньор на разградчани в очакване на постоянно назначение.

"Резултатите показват, че сме преди "Левски", но ми прави впечатление, че те имат подобрение в играта и организацията. Доближават се до това, което феновете искат да виждат от тях. Мисля, че ще бъдат основният ни конкурент за титлата", заяви Генчев пред "Диема спорт". Така той на практика отписа "ЦСКА-София" от своите сметки. В момента "Лудогорец" води в класирането с 30 т., на 4 т. пред "Левски" и "Локомотив" (Пд), и на 8 т. пред "ЦСКА-София".

Иначе Генчев се въздържа от коментари за временния си статут в "Лудогорец", като дори прояви скромност за постигнатите дотук успехи, сред които победите с 5:1 над ЦСКА (Москва), 3:0 над "Ференцварош" и 2:0 над "Левски".

"Резултатите не са само моя заслуга - те са на футболистите и на всички, които работят тук. Изражението на терена не е само резултат от работата на треньора. Синхронът в един отбор е едно от най-важните неща. Точно това се подобри през последните месеци и така показваме своето лице. Рубиконът бяха мачовете срещу "Марибор". Те ни класираха в групите на Лига Европа, а с това дойде и спокойствието. После дойдоха и победите в България, които също допринесоха за нашата увереност", обясни Генчев.

След което даде и рецептата си за справяне с отбора: "Аз съм бил капитан на тези играчи. Това ми помага на мен, а и опитните помагат в съблекалнята, за да ги приобщят към идеите, които задавам. Аз се старая да бъда честен с тях – да им показвам хубавите неща, но и грешките. Когато избирам стартовата единадесеторка, се старая да бъда честен. Който не играе, да знае защо не играе, а който играе, да бъде наясно защо е попаднал там".

Всъщност футболистите на "Левски" са единствените извън "Лудогорец", които обявяват, че титлата е цел пред тях. Засега дори треньорът им Петър Хубчев се въздържа да потвърди това. Вчера той заведе отбора на лагера в Добринище. "Сините" ще са там до неделя, като в събота от 15.30 ч. ще гостуват в Разлог на местния "Пирин" в контрола. Хубчев взе на лагера седем юноши.

Източник: segabg.com