Левски допусна загуба с минималното 0:1 от руския шампион Зенит

...
Левски допусна загуба с минималното 0:1 от руския шампион Зенит
Коментари Харесай

Левски игра достойно срещу шампиона на Русия, но загуби

Левски позволи загуба с минималното 0:1 от съветския първенец Зенит Санкт Петербург във втората си контролна среща от лятната подготовка на отбора в Австрия.
 Левски уважава Гунди и Котков в неделя
" Сините " се представихa почтено, като единственото попадение в контролата падна в 48-ата минута от дузпа. На трибуните беше и селекционерът на някогашната руска република Станислав Черчесов. Двубоят се игра под палещите лъчи на слънцето и температура от 33 градуса, което не разреши на двата тима да разкрият напълно капацитета си.

До края на лагера в Австрия за българския отбор остават още два дуела - с Тюркгюджю Атаспор на 1 юли, а по-късно и против швейцарците от Йънг Бойс.

Още в 4-ата минута " синята " отбрана се огъна и Нуно Рейш изпусна съперниковия нападател Сердар Азмун. Иранския Меси остана самичък против дебютанта Милан Миятович, който обаче показва класа и избави своите от несъмнено попадение.

Левски сътвори първото си голово състояние в този дуел в 37-ата минута. Иван Горанов реши да разнообрази следващото си включване по фланга, като този път заложи на мощен шут от границата на наказателното поле, който оптимално затрудни Андрей Лунев.

26-кратните първенци стартираха второто полувреме много разконцентрирано и това бе осъдено от руснаците. Зенит провежда офанзива през центъра, при която Рейш за следващ път не се намеси добре. Португалецът загуби въздушен дуел, който спомогна на Смолников да влезе в наказателното поле на българския гранд. Там новото попълнение Янис Каргас не реши добре своите дейности и изрита съветския национал. Без да се колебае, съдията да отсъди дузпа, която беше осъществена от Сердар Азмун.

" Сините " бяха покрай равнене на резултата, откакто Давиде Мариани стреля от междинна отдалеченост в 53-ата минута. Появилият се като запаса Егор Бабурин обаче беше покрил своя ъгъл и мазета.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР