Левски (Чикаго) спечели за трета поредна година щатската купа на

...
Левски (Чикаго) спечели за трета поредна година щатската купа на
Коментари Харесай

Левскарите в САЩ с голям успех

Левски (Чикаго) завоюва за трета поредна година щатската купа на Илинойс - при над 30-годишните. " Сините " станаха едвам вторият тим с три следващи щатски купи. През сезоните 1988, 89 и 90 година, немският Швабен 1926 е първият тим с такова достижение. На финала българите победиха с 5:2 най-хубавия полски отбор Игълс 1940, осведоми chicago.bg.

Срещата стартира с пропуски и пред двете порти, а в 12-aта минута поляците изпуснаха да поведат в мача. След осъществяване на странично мятане, полски нападател изскочи зад отбраната и излезе на стрелкова позиция от ляво. Българският пазач Христо Христов затвори ъгъла, а противникът нацели сглобката. Топката се върна в наказателното поле, където връхлиташе на скорост различен състезател в алено, само че със сетни старания капитанът Стефан Златев стигна пръв до нея и я почисти.

Две минути преди края на първата част " сините " подхванаха офанзива от ляво. Черногорецът Бато Радонич напредна по крилото и подаде по земя в наказателното поле, където Мирослав Манолов влезе на скорост и откри резултата за 1:0.

Първото полувреме приключи с минимална преднина за Левски. Седем минути след началото на второто полувреме " сините " упражниха напън и принудиха левият краен бранител да върне противоречива топка към вратаря. В тази обстановка, най-добре пласиран се оказа Бато Радонич. Той стигна до коженото кълбо преди стража на поляците и наказа грешката с гол за 2:0.

Пет минути по-късно, при сходна обстановка, като първия гол, Миро Манолов вкара за 3:0. Сърбинът Владимир Вукайелович изведе с дълъг пас по дясното крило Бато Радонич, той напредна и подаде още веднъж по земя на някогашния нападател на ЦСКА, който не сгреши самичък против вратаря.

На идната офанзива, в центъра на терена, Ивалин Гунчев открадна топката от капитана на Игълс. Той напредна и стреля рисково, а ударът му нацели горна греда. Защитник на поляците се опита да почисти с глава, само че кълбото попадна в Миро Манолов, който стреля от воле, а топката мина над напречната греда.

В 63-ата " сините " извършиха ъглов удар от ляво. Ивайло Иванов засече топката на два метра от вратата, само че полският пазач мазета с крайник. Коженото кълбо се върна на границата на наказателното поле, където Владимир Вукайелович стреля от воле и направи беззащитен противниковия вратар. Бившият състезател на Партизан (Белград) означи рядко хубав гол в противоположния ъгъл на вратата за 4:0. Въпреки очертаващия се погром, чест прави на поляците, че не се предадоха и погледнаха още по-смело към българската врата. Подхванаха офанзива от дясно и нападателят стреля рисково, само че Христо Христов мазета. Топката попадна в различен състезател в алено и той с удар от границата на наказателното поле нацели странична греда.

В 72-ата минута единият от двамата централни бранители на българите покри засадата и най-хубавият в състава на Игълс – Якуб Пьотровски, напредна несмущаван по дясното крило и вкара самичък против вратаря за 4:1. Малко по-късно Михайло Добрасинович сгреши в опита си да подаде на съотборник и поляците треснаха трета греда в мача.

Десет минути преди края на срещата играчите на Игълс нямаше какво да губят и потеглиха напред. Двама поляци нападнаха бранител на Левски на страничната линия и българинът загуби владението на топката. Това принуди крайният бранител Кили Гонзалес да фаулира откъм гърба полския нападател. Фалът беше на линията на наказателното поле, само че основният арбитър реши да отсъди единадесет метров углавен удар. Отново Якуб Пьотровски беше прецизен и вкара топката в противоположния ъгъл на плонжа на Христов за 4:2.

Минути преди края на дуела Кили Гонзалес напредна по дясното крило и центрира приблизително висока топка в наказателното поле на съперника. Кълбото беше спряно с ръка от червен бранител и реферът уточни мигновенно бялата точка. Зад топката застана спонсорът на Левски (Чикаго) – Михаил Михайлов. Бившият младеж на Монтана стреля невъзмутимо в противополжния ъгъл на плонжа на полския пазач и оформи крайния резултат 5:2.

“Честита трета щатска купа на всички, които обичат футбола и Левски. Трудно се стига до върха, само че още по-трудно е да се задържим на него. Откакто Левски (Чикаго) съществува сме вдигали доста купи и сме се радвали на доста триумфи през годините. Вече всички тимове ни познават и се хвърлят против нас. Тази година конкуренцията за щатската купа беше най-голяма. Като се обърна обратно, мачът на четвъртфинала против гръцкия АЕК бе най-тежък. На финала против Игълс имахме шанс, че поляците уцелиха три греди.

Два дни преди финала се разбра, че Росен Каптиев и Танко Дяков няма да могат да играят, поради травми. Беше в действителност мъчно да сглобим боеспособен състав, те са съществени футболисти и ни липсваха. Каквото и да реализираме този сезон, ще бъде най-много с помощта на спонсора на тима Михаил Михайлов, президент на автотранспортна компания “Montway”. Благодаря му от името на целия тим за финансовия тил, който ни осигурява”, разяснява уредникът на Левски (Чикаго) Николай Василев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР