Левоцентристкият кандидат Карлос Алварадо Кесада побеждава на втория тур на

...
Левоцентристкият кандидат Карлос Алварадо Кесада побеждава на втория тур на
Коментари Харесай

В Коста Рика избраха президент привърженик на гей браковете

Левоцентристкият претендент Карлос Алварадо Кесада побеждава на втория тур на президентските избори в Коста Рика, оповестиха международните осведомителни организации, като се позоваха на неокончателни резултати.

Според предварителните данни, оповестени от Върховния изборен арбитражен съд след броене на 95 % от бюлетините, 38-годишният Карлос Алварадо Кесада печели 61 на 100 от гласовете, което е надалеч по-голяма преднина от плануваната от социологическите изследвания.

Основният конкурент на Кесада беше 43-годишният закостенял протестантски артист и някогашен ефирен водещ Алварадо Муньос.

Бивш министър и публицист фантазьор, Кесада даде обещание да позволи гей браковете, защитавайки репутацията на страната като толерантна.

" Моят ангажимент е за държавно управление за всички, за тъждество и независимост за по-успешно бъдеще ", сподели той пред хиляди приветстващи го поддръжници, които надуваха свирки и вееха знамето на Коста Рика в алено, бяло и синьо.

" Има доста повече неща, които ни сплотяват, в сравнение с такива, които ни разделят ", акцентира Кесада.

Изборите разкриха раздялите в туристическата дестинация в Централна Америка, известна с плажовете си и девствените си гори, само че където някои селски общности остават обществено консервативни, отбелязва " Ройтерс ".

Изборите в Коста Рика също по този начин биха могли да повлияят на настроенията в Латинска Америка, където през тази година се организират избори в няколко страни, които поддържаха еднополовите съюзи, предизвиквайки консервативна реакция.

Алварадо Кесада, който до неотдавна беше министър в отиващото си държавно управление, ще бъде най-младият президент в актуалната история на Коста Рика, откакто встъпи в служба през май. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР