Левият политик, Габриел Борич, встъпва в длъжност днес като най-младия

...
Левият политик, Габриел Борич, встъпва в длъжност днес като най-младия
Коментари Харесай

Габриел Борич: Най-младият президент на Чили

Левият политик, Габриел Борич, встъпва в служба през днешния ден като най-младия президент на Чили, на 36 години, съобщи Reuters.

„ Още като дребен, Борич беше мощен оратор и естествено се впусна в политиката “, спомня си по-малкият му брат. „ Нашите баба и дядо споделяха: Това момче ще бъде президент. “

Хората, които го познават добре, настояват, че неговата увереност и умения за чуване, ще му оказват помощ да се оправи с разединения Конгрес.

„ Решителността постоянно е била основна характерност на Борич “, сподели Карлос Руис, негов учител, шеф на катедрата по социология и обществени науки в Чилийския университет.

Той разказа младия президент като адаптивен, интересуващ се от бързите обществени промени в Чили.

Борич е роден в Пунта Аренас през 1986 година и се гордее мощно с родния си район Магалянес, намиращ се край ледените полета на Патагония. Той посещава частното английско учебно заведение, преди да учи право в Чилийския университет в Сантяго. Като студент, Борич провежда митинги в цялата страна за гратис и по-качествено обучение. След това е народен представител от долната камара, представлявайки големия и рядко обитаем най-южен район Магалянес.

Днес той дава обещание да децентрализира страната, да вкара сигурна обществена политика и да даде публичност на дамите и представителите на коренното население.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР