Левият краен защитник на Барселона Жорди Алба призна, че ще

...
Левият краен защитник на Барселона Жорди Алба призна, че ще
Коментари Харесай

Алба: Сега спечелването на Ла Лига има вкус на поражение

Левият краен бранител на Барселона Жорди Алба призна, че ще има потребност от време надалеч от футбола, с цел да се възвърне душевен от кошмарния месец май, който донесе две големи разочарования за „ блаугранас”. Според испанския национал провалите от Ливърпул в полуфиналите на Шампионската лига и Валенсия във финала за Купата на Краля вършат по този начин, че шампионската купа на Испания като че ли не е мотив за наслада.

Меси: Не спирам да мисля за загубата от Ливърпул

30-годишният футболист изпрати най-силния си сезон в персонален проект – в 54 мача той записа 3 гола и впечатляващите 17 асистенции във всички шампионати. Въпреки този факт самият той призна, че се е надявал на надалеч повече титли в клубната витрина.

Луис Суарес също на мушката след изгубения край

„ Мигът за мен е доста неприятен. Всъщност освен за мен, а за всички (в тима – б.р.)”, разяснява Алба. „ Както постоянно, нищо в моята кариера не е идвало безплатно. Сега е времето да се възстановя физически и душевен.”

„ Щеше ми се сезонът да приключи по друг метод, с повече титли. По неприятен метод клубът стартира да привиква към триумфите в Ла Лига, тъй като историята сочи, че тази купа не идва елементарно. Тя би трябвало да има по-различен привкус, тъй като изисква доста. Сега спечелването на купата единствено по себе си наподобява като загубен сезон. Имахме за цел завоюването на требъл, само че не беше писано.”

И на Пике Ливърпул му се привижда на всички места

„ В самостоятелен проект това е най-силният сезон в моята кариера, като изключим тези два мача (реванша против Ливърпул в ШЛ и финала против Валенсия – б.р.). Дадох всичко от себе си на терена, само че някои от тези дейности не приключиха с победа. Все отново съм човек, не мога да спечелвам всички дуели или пък да съм непрекъснато съвършен. Всички хора вършим неточности и не се срамя да го призная”, добави Алба.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР