Левият бек Андрей Йорданов бе един от героите на орлетата,

...
Левият бек Андрей Йорданов бе един от героите на орлетата,
Коментари Харесай

Андрей Йорданов от Пирин: Аз и цялото ми семейство мечтае ЦСКА да е шампион

Левият бек Андрей Йорданов бе един от героите на орлетата, които унижиха хегемона Лудогорец в Разград, побеждавайки го с 1:0. Йорданов имаше тежката задача да се оправи със звездата на домакините Кирил Десподов. Ето какво сподели особено за " Тема Спорт " 21-годишният футболист.

Андрей, осъзнахте ли какво направихте в неделя вечер в Разград? Може ли да назовем този триумф - знамение?

Успехът е плод на напъните на целия колектив. От първия до последния човек в клуба работихме и се стремяхме към тази победа. Да, знаем, че триумфът е доста скъп и това са повече от три точки. Този триумф ще ни даде убеденост. Тя обаче ще има още по-голямо значение и ще придобие същински смисъл в края на сезона, когато успеем да се спасим от изпадане. Това е нашата същинска цел. След триумфа в неделя усетихме любовта на почитателите в града. Длъжни сме да продължим да се борим и да го създадем, поради тях и нас.

Победихте хегемона в миг, в който обстановката в Благоевград е доста тежка. Какво ви даде сили за това? Откъде намерихте религия?

Цяла седмица работихме само с мисълта за победа в Разград. През цялото време Христо Янев ни повтаряше, че няма по какъв начин да загубим от Лудогорец. Той направи прелестен анализ. Показа ни техните слаби страни и ни убеди, че можем да поднесем тази изненада за цяла България. Дори на път за Разград, още преди да влезем в града, треньорът ни сподели, че ще си тръгнем като спечелили.

Предстои още по-важна борба - с главен съперник Хебър. Какво очакваш от този мач и не смяташ ли, че той ще е по-труден?

Да, сигурно мачът е доста сложен, само че знаем, че ни предстоят единствено финали до края. Излизаме против Хебър и с доста разпределяне и пирински дух ще търсим трите точки, които да ни изкачат още по-нагоре в класирането. Вярвам, че ще успеем. В момента разполагаме с неповторим колектив и макар компликациите и всички проблеми, сме сплотени и безпределно стимулирани да реализираме нещо, в което малко на брой имат вяра.

Христо Янев те реалокира в позицията ти на терена и от ляво крило към този момент действаш като ляв бранител. Къде се чувстваш по-добре?

Да, само че считам, че сега се усещам още по-добре. Явно господин Янев е решил качествата ми и е решил, че мога да се оправя. Доволен съм. За мен доста значимо е неговото доверие и се надявам да не го отчайвам.

Ти си младеж на ЦСКА, племенник си на първенецът с аления екип Евгени Йорданов, а в последните три седмици взе участие в мачове (б.а. тъждество с Левски и победа над Лудогорец), които донесоха много положителни страсти за алена България. По-специални ли бяха тези дуели за теб?

Да, несъмнено. Аз обичам мачовете с Левски, тъй като постоянно, като младеж дербито е било най-важно за мен. Сега преди мача в Разград всички смятаха, че Лудогорец още веднъж е на точка зад алените. Щастлив съм, че развалихме сметките и се надявам да сме помогнали на ЦСКА да стане първенец. Цялото ми семейство мечтае това да се случи

Титлата минава през триумф над ФК ЦСКА 1948 София. Каква е прогнозата ти за мача с ЦСКА и за кой ще стискаш палци?

ЦСКА ще победи и ще направи още една стъпка към купата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР