Левицата сезира прокуратурата с искане да влезе в Министерство на

...
Левицата сезира прокуратурата с искане да влезе в Министерство на
Коментари Харесай

БСП поиска от прокуратурата да влезе и в здравното министерство

Левицата сезира прокуратурата с искане да влезе в Министерство на здравеопазването, с цел да ревизира по какъв начин се ръководят и разходват средствата за здраве. Това разгласи депутатът от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев на брифинг, а мотив за сезирането на държавното обвиняване са думите на шефа на здравната каса (НЗОК) Дечо Дечев за източването на касата. Сигналът си Българска социалистическа партия ще внесе още през днешния ден. 

Дечев разгласи преди ден, че поради лобистки текстове в закона здравната каса заплаща едно лекарство за частна болница на 7 пъти по-висока цена , в сравнение с същото за държавна и общинска. Дечев съобщи още, че у нас към този момент може да се приказва за проведена система за отчитане на действия, които са осъществени или в по-малък размер, или въобще не са осъществени, както и че е нужна цялостна проверка на НЗОК.

От своя страна Стойнев уточни, че в Българска социалистическа партия считат, че е налице " проведена, координирана, осъществявана с административни подкрепи кражба от здравните вноски на българските пациенти ".

Според него казаното от Дечев затвърждавало и констатациите им, че " се източва запас от здравната каса ". Всичко това било поради прокараните от ГЕРБ лобисти текстове в законодателството, за които шефът на касата приказва. По думите на Стойнев средства в страната за опазване на здравето има, само че би трябвало да има непоколебим надзор и доклад къде отиват. " Политиката на държавното управление е политика на източване - на язовири, на здравна каса, на страната ", разгласи Стойнев. Нямало система в страната, която да действа обикновено.

От Българска социалистическа партия дават и опция - лечебните заведения да не бъдат търговски сдружения и всеки район да ги ръководи независимо. За 10 години опазването на здравето ни се срина, моделът на ръководството му е сгрешен, допълниха от левицата.

Само преди четири дни прокуратурата организира огромна акция в екоминистерството, откъдето бяха конфискувани документи, свързани с водната рецесия в Перник и вносния отпадък, а по-късно министър Нено Димов бе задържан, а прокуратурата го упрекна в умишлена занемареност.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР