Левицата се събра на първия си за годината Национален съвет,

...
Левицата се събра на първия си за годината Национален съвет,
Коментари Харесай

БСП обсъжда на пленум третия пол

Левицата се събра на първия си за годината Национален съвет, в чийто дневен ред влиза Истанбулската спогодба . Болшинството червени са срещу ратификацията й, само че това опонира на евроценностите. Именно по тази причина от Брюксел си пристигна и президентът на ПЕС Сергей Станишев .

Преди съвещанието пристигнаха и първите мнения. Конституцията на Република България много е изпреварила Истанбулската спогодба в отбраната на правата на дамите и децата, счита Филип Попов.Мисля, че в Конституцията е залегнала тази отбрана, също така Българска социалистическа партия постоянно е защитавала правата на дамите и децата.

 Истанбулската спогодба не пази единствено дамите
Истанбулската спогодба не пази единствено дамите

Протест издигна плакати: " Любовта не боли ", " Истинските мъже не бият "

Сега ще обсъдим Истанбулската спогодба, добави той. По мнението на аления народен представител би трябвало да се вкарат такива закони у нас, които да обезпечават още по-добрата отбрана на правата на дамите и децата .

Според президента на ПЕС има измислени и мощно пресилени страхове за конвенцията. Измества се същинският проблем, уверен е той. Проблемът, който не търпи отсрочване е насилието над дами, предизвести Сергей Станишев. ¼ от дамите в Европа са жертви на принуждение, добави той. Стана ясно, че е изумен от реакцията на ИБ за Истанбулската спогодба, само че схваща позицията на управлението.

 Румен Радев с запаси към Истанбулската спогодба
Румен Радев с запаси към Истанбулската спогодба

Президентът желае обстоен спор по тематиката

Трябва да разберем общият политически подтекст , счита Станишев. Все още имало стандарти, че дамата би трябвало да си стои у дома, да готви и мъжът да бъде неин притежател.

Да продължим да вършим не това, което желае Корнелия Нинова, настоя Георги Гергов и изрази мнението, че столетницата би трябвало да ратифицира конвенцията. Славчо Велков пък е уверен, че конвенцията няма да мине в Народното събрание, тъй като не е подкрепяна даже и в част от ръководещите.

 Гергов захапа Нинова, че не е опция на Борисов
Гергов захапа Нинова, че не е опция на Борисов

Не има вяра в позицията: " Силни сме, когато сме сами "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР