ЛЕВИЦАТА! се противопоставя на нескопосания проект за конституционни промени, заяви

...
ЛЕВИЦАТА! се противопоставя на нескопосания проект за конституционни промени, заяви
Коментари Харесай

ЛЕВИЦАТА! се противопоставя на нескопосания проект за конституционни промени

ЛЕВИЦАТА! се опълчва на нескопосания план за конституционни промени, съобщи пред медиите Валери Жаблянов и дефинира текстовете в плана като посягане против българската държавност и опасност за националната сигурност. Той акцентира, че препоръчаните промени в главния закон с изключение на, че ще доведат до бъркотия в междуинституционалните връзки, само че целят премахването на паметта на българските жители, на българските институции и на българската страна, паметта за учредяването на българската страна.

„ Обявяваме се за отбрана на националния празник на Република България 3 Март. Приканваме парламентарната съпротива извънпарламентарните партии, жители, които са обезпокоени от нескопосания план за конституция, импортиран от тройната коалиция и движен главно от Движение за права и свободи. Да се противопоставим на следващото посягане против българската държавност “.

В разбора си Валери Жаблянов означи, че плануваните конституционни промени заплашват държавния суверенитет в частта с допустимост на двойно поданство на членове на Народното събрание и държавното управление. При сегашната обстановка в интернационален и във вътрешен проект България и българската страна се нуждаят от подсилване на своя суверенитет, а не от неговото намаляване, добави той.

Татяна Дончева акцентира, че препоръчаните промени в конституцията надвишават авансово заложените и потребности и целят да се ограничи властта на президента. Тя разяснява серията недоглеждания и чисто логичен и междуинституционални недомислици в текстовете на плана. Изкуствено пришит текст е и тематиката за националния празник, както и този хора с двойно поданство да са депутати, министри и министър председатели, означи Дончева и лимити това като неприемливо конституционно мислене. Тя сподели също, че Кирил Петков надалеч не е единствения образец за лице, заемало висока социална държавна позиция с двойно поданство и за този факт би трябвало да се насрочи инспекция.

По правосъдната промяна Дончева означи лимитираните права на Министерството на правораздаването в правосъдната система. Ограничаването на прокуратурата с текстовете също е неверно, сподели още Татяна Дончева.

Мая Манолова дефинира препоръчаните текстове за промени в конституцията като позорни недомислици и означи неналичието на информация за авторството на предложенията. Тя акцентира, че редица текстове в плана са в обсега на Великото национално заседание, като, примерно, разделянето на Висш съдебен съвет на два съвета и добави, че предлаганата правосъдна промяна бетонира най-лошите практики в правосъдната система.

„ Зад неграмотността и незнанието на създателите на този план прозира и желанието да бъде бетонирана политическата взаимозависимост на правосъдната система, а самата концепция за понижаване на мандата на Висшия правосъден съвет, на основния прокурор и на ръководителите на двете висши съдилища и напасването им с мандата на Народното събрание значи, че всеки парламент, по тъкмо, болшинство във всяко Народно заседание, ще избира собствен Висш правосъден съвет, собствен прокурорски, собствен правосъден и собствен основен прокурор и да го кажем по-точно, Движение за права и свободи, ГЕРБ и Българска социалистическа партия ще си изберат идващия основен прокурор “.

Д-р Цветеслава Гълъбова разяснява кадровите решения в НЗОК. Изборът на шеф на Здравната каса се трансформира в следващата подигравка на народна власт, поради „ избора “ на шеф измежду една кандидатура.

„ Това си беше едно чисто предопределение и то на обществения фонд, който ръководи нашите пари, в тази ситуация 7 милиарда лв., излезли от нашия джоб “.

Д-р Гълъбова напомни, че съгласно отчет на ДАНС изборът на шеф на Здравната каса е имал проблем с негови компании, както и налице са свидетелства за злоупотреби със служебно състояние в професионалното му минало.

„ Както не стана ясно за какво беше отхвърлен професор Петко Салчев, по този начин не ни стана ясно и за какво тъкмо господин Станимир Михайлов беше назначен на поста шеф на Националната здравноосигурителна каса. Коалицията го конфигурира на този висок и добре заплатен държавен пост и евентуално той ще би трябвало да извършва някакви поръчки. Всички ще разберем какви, тъй като се касае за нашите пари “, сподели още доктор Цветеслава Гълъбова.

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР