ЛЕВИЦАТА!“ събра в София структурите си от цялата страна, в

...
ЛЕВИЦАТА!“ събра в София структурите си от цялата страна, в
Коментари Харесай

„ЛЕВИЦАТА!“ с двоен ръст на подкрепа и констатира необходимост от консолидация на лявото политическо пространство

„ ЛЕВИЦАТА! “ събра в София структурите си от цялата страна, в това число и представителите си в локалната власт. На първото по рода си национално заседание групировката регистрира резултата от локалния избор, мощните и слаби страни на отминалата акция и набеляза задачите си в средносрочен и дълготраен проект. Пред медиите ръководителят на Коалиционния съвет на „ ЛЕВИЦАТА! “ Костадин Паскалев означи двоен растеж на постигнатите в този момент резултати, като гласове, съпоставено с последните парламентарни избори, като в същото време акцентира и пропуснати благоприятни условия.

ЛЕВИЦАТА! “ има 79 общински съветници, определени от листи на групировката, 164 са представителите в локалния парламент от присъединяване в локални съдружни листи, кметове на кметства – 98 в чисти и съдружни формати, от които 1 на групировката, 11 в обединения по места с водещо присъединяване на „ ЛЕВИЦАТА! “, самостоятелни претенденти и други, подкрепени от „ ЛЕВИЦАТА! “ 16.

„ Ние направихме своя разбор. Направихме заключението, че на тези избори съумяха партии, които са досегашни участници в ръководството или са високо проведени на локално равнище, както и такива, които се употребяват като табели на избрани корпоративни групи. В общините „ ЛЕВИЦАТА! “ установи, че не е съумяла да се пребори разнообразни упоритости на някои от своите представители, което е основало предпоставки някои от представителите на „ ЛЕВИЦАТА! “ (партии, които образуват коалицията) да се явят в други листи, което значително разпилява вота и не дава резултата, който чакаме. Смятаме, че имаше много стеснен достъп до медиите предвид на концентрацията върху избрани претенденти. Проблем е раздробеността на политическото пространство. Видяхте, че имаме нови политически субекти, които се появяват като локални играчи, които имат свое съществено наличие в Общинските препоръки “.

Паскалев означи, че днешното национално заседание на „ ЛЕВИЦАТА! “ е и с фокус върху идващите постоянни избори за състав на Европейския парламент, само че не изключи вероятността от предварителни избори и за български парламент.

Усещане за общественост и воля за бъдеще – по този начин Румен Петков дефинира духа на националното заседание на „ ЛЕВИЦАТА! “ през днешния ден.

„ И това е нещо, което съм сигурен, че нашите представители в районите ще пренесат по места и в допълнение ще убедят хората, които са дали своят вот доверие на нашите съветници, на кметовете на обитаеми места, на кметовете на общини в верния избор, който са създали “.

В коментара си за резултатите от изборите в София, където „ ЛЕВИЦАТА! “ се яви в локална коалиция от леви обединения, дружно с Българска социалистическа партия и издигна кандидатурата на Ваня Григорова, Петков дефинира като откраднати и жестоко манипулирани в продължение на месеци. А внушението към гласоподавателите, че изборът им е сред претендентите на ГЕРБ и на Политическа партия докара до ниската изборна интензивност. Петков е безапелационен, че в случай че беше позволено Ваня Григорова да завоюва кметския избор в столицата, то това щеше да смъкна държавното управление – гаранция за мирни решения и енергийна сигурност за страната ни в световен проект. В този смисъл, всички, които се опълчиха на Ваня Григорова, поддържаха „ сглобката “, акцентира Румен Петков.

„ Коректност към жителите ни задължава да кажем, че приносът на господин Костадинов (Костадин Костадинов) към избавяне на „ сглобката “ е значителен. Че в спасяването на „ сглобката “, не Българска социалистическа партия, госпожа Нинова не е безучастна “.

Валери Жаблянов акцентира високата степен на поквареност, която доближава изборният развой в България.

„ Опитът да бъде срутен изборният развой с участници в държавното управление, каквито са министърът на електронното ръководство и неговият заместител, на Централната изборна комисия и на други институции, на Общинската изборна комисия в София, която действаше като обособен орган, друг от Централната изборна комисия, демонстрират до какъв парадокс е стигнал изборният развой в България – развой, който търпи последователност през последните 10 години. Ако не се промени това, то няма никакво значение какви политически хрумвания изповядват обособените партии, кои са техните носители и представители. Няма никакво значение кой е честен кой е аморален, откакто по всевъзможен начин някой може да бъде подложен на власт. Това се отнася за европейските избори и за идващите парламентарни избори със същата мощ “.

На националното заседание на „ ЛЕВИЦАТА! “ през днешния ден беше изрично маркирана нуждата от по нататъшна консолидация на левите сили в България, като справедлива нужда, сподели Жаблянов и акцентира, че „ ЛЕВИЦАТА! “ е единствената проведена политическа мощ, която се опълчва осъзнато на настоящия външнополитически гибелен курс на България.

„ А днешното присъединяване на нашите симпатизанти от страната, на актива на „ ЛЕВИЦАТА! “, на определените кметове и общински съветници е като изразена обща групова воля за по-нататъшни, взаимни и проведени дейности за отстояване на левите правила и на левите полезности в българското общество. Отношенията с другите партии в лявото пространство не са лесни, само че би трябвало да се търсят позитивните решения, с цел да се стесни периметърът на деяние на търговците в българската политика “.

На финала на днешния си конгрес активът на „ ЛЕВИЦАТА! “ одобри политически Манифест, който ясно декларира нуждата от незабавна оставка на държавното управление и нов курс за България, с гаранция за нов кротичък път и политика на национална сигурност в необятен мащаб.

***

ПОЛИТИЧЕСКИ МАНИФЕСТ

НА „ ЛЕВИЦАТА! “

ЗА ЕДНА ДЕМОКРАТИЧНА, ПРОСПЕРИРАЩА И УСПЕШНА БЪЛГАРИЯ

През последното десетилетие България изпадна в голяма управническа и духовна рецесия. Държавата сега ни предлага:

Икономически застой и обърканост - зад привидната непоклатимост стопанската система ни е разсипана, „ смачкана “ до произвеждане и експорт на първични материали, евтини услуги и ишлеме, растежът на Брутният вътрешен продукт разчита основно на европейски средства за избрани; енергийният ни бранш ще бъде изправен пред колапс заради провежданата недалновидна, безперспективна и слугинажна политика;

Приватизация на сигурността - страната признава, че не може да се оправи с престъпността и защитата на редица обитаеми места попада в частни ръце, политическата, икономическата и медийната власт са се сраснали;

Здравеопазване, в което здравето се трансформира в скъпоструваща стока, която за мнозина е разкош – опазването на здравето стана търговия, а не медицина, даже елементарни болести се оказват смъртна присъда за доста хора, които не могат да си разрешат лекуването им; редица обитаеми места остават без здравно обслужване, заради закриване на лечебни заведения в страната; изострен дефицит на медицински кадри;

Клинична гибел на българското село - делът на селското стопанство в Брутният вътрешен продукт спада стремглаво, изнасянето на първични материали без преправка понижава опциите за осъществяване на добавена стойност и претовареност в страната; зърнопроизводството страда от украинския внос; българите от ден на ден ядем импортирани от чужбина плодове и зеленчуци и заради отсъствието на съществено подкрепяне от страната българското зеленчукопроизводство и зарзаватчийство последователно изчезват;

Отровна атмосфера на политическа рецесия и незаинтересованост - доверието на хората в политиците и политиката, в държавните институции и страната като цяло в последните години бе сринато, едни групи хора в обществото непрекъснато се опълчват на други, правилото „ разделяй и владей “ към този момент работи редовно и безотказно за тези, които финансово владеят държавата;

Духовна мизерия и експанзия - обществото е потънало в непрекъснати кавги, пораства повсеместната експанзия, обществено доминира циничния и дебелашки език, срутват се общностни полезности, спадът на общото интелектуално равнище и просветителни достижения е стряскащ;

Причината за всичко това е РАЗПАДЪТ НА ДЪРЖАВНОСТТА . А ролята на националния хайлайф и политическите партии е да имаме страна, която да сътвори ясни права и отговорности за всички и да съблюдава тяхното използване.

За сегашната политическа и олигархична върхушка е преференциално да нямаме страна, да няма правила, да няма работещи системи, събитията да са резултат от „ връзки и контакти “ и ръчен режим на ръководство, а всяко решение да се променя, оставяйки чувството за непоследователност. Липсата на национални цели и идеали ни докара до празненство на апатията и посредствеността.

НИЕ от ЛЕВИЦАТА! изрично се противопоставяме на ТОЗИ циничен модел на ръководство и настояваме за НЕЗАБАВНА ОСТАВКА на държавното управление и осъществяване на нови избори! НИЕ от ЛЕВИЦАТА! желаеме и би трябвало да върнем на жителите контрола върху политиката и властта, с цел да установим отговорно ръководство и институции, служещи на хората.

БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ МИНАВА ПРЕЗ БИТКА ЗА :

СИЛНА ДЪРЖАВА, ПРОСПЕРИРАЩА ИКОНОМИКА И СОЦИАЛНА СИГУРНОСТ ЗА ВСИЧКИ

НИЕ от „ ЛЕВИЦАТА! “ предлагаме 5 съществени цели :

✓възраждане на държавността и институциите, сигурност за гражданите;

✓реална децентрализация и въвеждане на второ ниво на местносамоуправление с оглед по-голяма финансова автономия за ускорение на икономическото развиване и за осъществяване на значими публични функционалности (образование, опазване на здравето, просвета, отбрана на населението) на локално равнище;

✓ високотехнологична стопанска система и енергийна сигурност на България с оглед гарантиране на националната сигурност и работни места с почтено заплащане;

✓спасение и възобновление на българското село;

✓нов модел на здравна система и повишение качеството и равнището на учебното и висшето образование;

...

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР