Левицата получава заслужени критики, но тя е единствената опозиционна партия

...
Левицата получава заслужени критики, но тя е единствената опозиционна партия
Коментари Харесай

Елена Йончева обяви общата цел: Да свалим ГЕРБ от властта

Левицата получава заслужени рецензии, само че тя е единствената опозиционна партия в страната, която е способна да смъкна това, което назоваваме ГЕРБ, от власт. Всички би трябвало да се убедим в общата цел - да свалим ръководещите от властта. Това разгласи депутатката от Българска социалистическа партия Елена Йончева пред Българска национална телевизия.
"ГЕРБ нямат опция " като дясна партия, уточни тя. По думите ѝ, изборите в страната са закъснели, тъй като България върви надолу. Йончева добави, че всички хора, които виждат какво се случва в България би трябвало да застанат против ръководството на ГЕРБ.
Повод за офанзиви против ръководещите постоянно има, тъй като вотът на съмнение в опазването на здравето демонстрира, че хората нямат доверие към ГЕРБ. Този избор дава опция хората да схванат какво става в областта на опазването на здравето, изясни социалистката. Математиката демонстрира, че вотът няма да мине, макар че народен представител от "Обединени патриоти " бил споделил, че всяка година от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) се крадат 1 милиарда лв., разясни Йончева.
Тя счита, че вотът на съмнение към този момент е минал измежду обществото, тъй като всеки българин под една или друга форма е пациент на системата на опазването на здравето. Има разгром в опазването на здравето, тъй като доста българи чакат за трансплантация. Погромът в опазването на здравето е голям и ние сме преди всичко по детска смъртност, сърдечно-съдови болести и предотвратими болести, изрази страдание Йончева.
2/3 от хората имат и стеснен достъп до опазването на здравето. ГЕРБ не дават отговор за какво има разгром в опазването на здравето, а Българска социалистическа партия имат опция - би трябвало да си отговорим какво опазване на здравето желаеме. България върви доста интензивно към Третия свят, тъй като българинът дава 50% за опазването на здравето си от своя джоб, установи Йончева.
"Ако желаеме опазване на здравето като в страните от третия свят и от Африка - добре, дано държавното управление продължи да работи, само че в случай че желаеме опазване на здравето като това в Европа, би трябвало да намерим решение за това ", прикани социалистката. В Европа опазването на здравето е споделена отговорност, счита тя, добавяйки, че погромът в опазването на здравето е всеобщ и нямало решение за него.
По думите ѝ, НЗОК генерира 4 милиарда лв. годишно, само че настрана от това българинът дава още 4 милиарда лв.. Йончева показа данни и на Световната банка. По данни на банката всяка година 4% от българите слизат под прага на бедността и в случай че сегашното ръководство остане още три години на власт, то по данни на Световната банка 12% от популацията ще слязат под прага на бедността.
Здравето не би трябвало да бъде стока, а страната да подсигурява на всеки един от нас достъп до опазването на здравето, прикани аленият народен представител.
Йончева изрази възмущението си от изявлението на вицепремиера и водач на НФСБ Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания. Тя е на мнение, че зад думите на държавното управление стои една и също политика - цялостно неуважение към настояванията на жителите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР