Левицата не е разделена. В това беше категоричен депутатът Александър

...
Левицата не е разделена. В това беше категоричен депутатът Александър
Коментари Харесай

Симов за Станишев: Всеки загубил трябва да запази достойнство

Левицата не е разграничена . В това беше безапелационен депутатът Александър Симов в свое изявление пред bTV.

Той призна, че в партията има гласове към Станишев, които считат че изборът не е добър и обективен. Те обаче представлявали 0,01% от Българска социалистическа партия, по негови думи.

" Предложението на Станишев не звучеше като проект за обединяване, а като предложение за договорка - изберете Елена първа, а мен ме сложете втори. Съжалявам само че сходни сделки нямат нищо общо с действителния политически развой ", възропта Симов. Той уточни, че не схваща нетърпението на Станишев безусловно да бъде определен за втори на въпросния пленум.

Цялата концепция за предлагането за договорка пристигна от нетърпението тъкмо в този момент той да бъде посочен втори, изясни депутатът.
 Станишев подготвен за всички развития за евровота Обновена
Станишев подготвен за всички развития за евровота

Пожела триумф на Йончева

Според Симов сега Българска социалистическа партия е в особена обстановка, защото в нея нямало никакво разцепление, а медиите не спирали да приказват за такова.

От гледната точка на партиен кадър за мен това е добре, тъй като р езултатът от изборите ще изненада неприятно всички, които имат вяра, че сме разединени , посочи депутатът.

Той беше безапелационен, че върху него не е бил оказван никакъв напън при избора в неделя и не приема изказванията, че той е бил непочтен. Според него точно Елена Йончева е била действителният избор на левицата и 20-те гласа разлика сред нея и Станишев са били доказателството за това.

В Българска социалистическа партия се сблъскаха две трендове и едната победи - това е естествен политически развой, заключи той.

Симов посочи и че фалшификациите на пленума са били на практика невъзможни.
 Елена Йончева - лидер на листата на Българска социалистическа партия на евровота Обновена
Елена Йончева - лидер на листата на Българска социалистическа партия на евровота

95 са застанали зад Йончева, а 75 червени са подкрепили Сергей Станишев

На главата на всяко бюро имаше най-малко по двама наблюдаващи от квотата на Сергей Станишев, които гледаха съмнително в ръцете тези, които броят бюлетините, съобщи той.

Всеки изгубил би трябвало да резервира достолепие , само че да го правиш въз основата на такава конспирация е аморално, отсече депутатът.

Относно думите на Станишев, че е бил оказан напън при избора, Симов бе безапелационен, че това е просто хвърлено във въздуха изказване, което му звучи несериозно.

Опитът да трансформира политическата си загуба в партийна е комичен , съобщи той.

Той изясни, че Националният съвет на Българска социалистическа партия ще реши дали Станишев ще бъде включен в листата, или не. Самият Симов обаче към този момент бил обезверен, защото демонстрираното от водача на ПЕС през последните дни не му харесвало като държание.

" Той имаше превъзходен ход - като вижда че има напрежение към него, да се отдръпна. Това щеше да резервира престижа му и да утвърди въздействието му в Българска социалистическа партия ", изясни Симов и добави, че сега мнозина били възмутени от опита на Станишев да изкара Българска социалистическа партия разединена.
 Михаил Миков упрекна Нинова в болшевизация на партията Обновена
Михаил Миков упрекна Нинова в болшевизация на партията

Лидерът на Българска социалистическа партия желае да в профил водача на ПЕС от партията, уверен Миков

Депутатът призна, че е сърдит, тъй като макар че партията е избрала превъзходен лидер на листата си, Станишев още веднъж е избрал да я занимава със себе си.

Според Симов обвиняванията от прокуратурата против Елена Йончева освен че не са проблем, само че и са " нещо като медал за героизъм ".

Той изрази мнение, че разговор сред Корнелия Нинова и Станишев би трябвало да има , като точно водачът на ПЕС трябвало да се опита да разбере позициите на Българска социалистическа партия. В умозаключение депутатът отхвърли партията да води агитация против Партията на европейските социалисти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР