ЛЕВИЦАТА! настоява за оттегляне на законопроекта за разполагане на ветрогенератори

...
ЛЕВИЦАТА! настоява за оттегляне на законопроекта за разполагане на ветрогенератори
Коментари Харесай

„ЛЕВИЦАТА!“ в Бургас настоя за оттегляне на законопроекта за разполагане на ветрогенератори в Черно море


„ ЛЕВИЦАТА! " упорства за отдръпване на законопроекта за разполагане на ветрогенератори в Черно море. Ако документът бъде признат в този му тип, то ще бъде погубен риболовът и туризмът ни, освен това, със закон. Това съобщи пред медиите в Бургас доктор Пламена Заячка, зам.-председател на ПП-АБВ. Тя дефинира извършената през вчерашния ден кръгла маса по въпроса, проведена от вносителите, като парадокс и акцентира, че законопроектът е лобистки и би трябвало да бъде спрян още в този момент. Той сигурно не обслужва нито публичния интерес, нито риболовната общественост или туристическия отрасъл, в противен случай, вреди пагубно. Това ще е краят, добави доктор Заячка. Тя изясни, че против въпросния законопроект застават редица браншови организации, като туристическата, рибарската, хотелиерската, ресторантьорската, природозащитници желаеха препоръчаните нормативни промени да се отдръпват неотложно.

Милитаризирането на Бургас и района, както и разполагането на ветрогенератори в Черно море, унищожават туризма, като само прехранване на локалните поданици. Тази пагубна вероятност е повода „ ЛЕВИЦАТА! " да насрочи незабавни срещи с браншовата туристическа организация и тази на риболовците, уточни регионалният ръководител на АБВ Антон Коджабашев.

Председателят на АБВ Румен Петков акцентира, че ръководството на сглобката слага под въпрос националната сигурност на България, налице са поредност от образци за закононарушения към българското общество и страна. Правителството милитаризира България в степен, каквато няма в никоя друга европейска страна, България няма суверенитет, добави той.

Петков е безапелационен, че милитаризацията на страната ни, като цяло, включително и на Черноморието и изключително южния регион, води след себе си пагубни и непредвидими последици. Той акцентира, че България сега няма дееспособна войска (повече от 13% недокомплект), само че в това време налице са впечатляващи по размера старания, ориентирани към многонационални бойни групи и изобщо, към непозната армия. Военщината в региона на Черноморието, Сливен, Стара Загора, Ямбол придобива трагични размери от позиция на атмосферата, добави той. В посочените райони се възнамерява и създаване на хранилища за горива от Министерството на защитата, без оценка на въздействието върху околната среда (с решение на Министерски съвет), с мотив, че това са характерни дейности на НАТО.

И още инфраструктурни военни решения - плануваното създаване на полигон на Шабла трансформира предназначението на поземлени парцели от 85 декара - за създаване на полеви склад за предпазване на боеприпаси; път и достъп до полигона Ново село, село Мокрен, община Котел, Област Сливен - четири склада. Не излиза наяве какви ще бъдат разполаганите в тях муниции. И това, което визира Черноморието, е създаване и развиване на инфраструктурата за формирования в Кабиле - многонационалната бойна група. Усилена зоркост на НАТО. Също, създаване и модернизиране на пристанищната инфраструктура на военноморска база „ Варна ", създаване и модернизиране на пристанищната инфраструктура на военноморска база „ Бургас ".

Зад проектите за създаване на военна инфраструктура за задачите на „ многонационални войски " стоят серия от въпроси без отговор, където вероятно тъмно стичане на събитията затрива цели области в България, уточни Румен Петков. Той още веднъж съобщи позицията на „ ЛЕВИЦАТА! " за завършек на актуалното държавно управление и насрочване на нови парламентарни избори.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР