Левицата е в криза и това трябва да си го

...
Левицата е в криза и това трябва да си го
Коментари Харесай

Цитат на деня: Левицата е в криза. Нинова влезе през задния вход в партията

" Левицата е в рецесия и това би трябвало да си го кажем. ” Такава политическа диагноза сложи президентът 2002-2012 година и някогашен партиен водач на Българска социалистическа партия Георги Първанов в предаването „ Тази заран ” на bTV.

" Аз съм влезнал в управлението на Българска социалистическа партия в най-тежкия интервал и изведох тази партия на печеливша позиция. Нинова влезе през задния вход. Един приятел я хвана за ръка и я организира през редиците, след което я направи зам.-министър на финансите., съобщи Първанов и предложи смяна и единство „ в самата Българска социалистическа партия. ”  Резултатите приказват сами по себе си, добави Първанов визирайки евроизборите у нас. „ Спомням си, когато Лилов загуби изборите. Можеше да завоюва председателския пост, само че видя, че партията е раздвоена и се отдръпна. Същото направи Жан Виденов. Сега обаче имаме силово доказване на предимство на ръководителя. Няма потребност нещо да се предлага на Нинова. Дано тя и нейният екип да имат прикрит ход за обединяване на левицата. Необходимо е обединяване. ", сподели Първанов.

По мотив разногласията от последната седмица за партийните дотации Първанов няма нищо срещу „ в случай че страната остави малко на диета партиите ”. Бил съм водач на Българска социалистическа партия в най-тежкото време, без лев дотация, напомни той и означи, че  „ в този момент с АБВ направихме една акция без дотация. Значи може и по този начин! ”

Според него разногласието за парите на партиите за следващ път демонстрира какъв брой е килнат българският политически спор. „ От няколко седмици гледаме по какъв начин партиите още веднъж занимават хората със личните си партийни въпроси, а има толкоз доста проблеми на самите хора, на обществото и страната, а ние сме се вторачили в дотацията ”, посочи Първанов.

По думите му главният проблем е в корпоративния избор и пазаруването на гласове, а огромните пари за това не идва от дотациите, а се въртят под масата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР