Левицата активно настоя за провеждане на парламентарен контрол по време

...
Левицата активно настоя за провеждане на парламентарен контрол по време
Коментари Харесай

БСП: Нужен е парламентарен контрол върху изпълнителната власт

Левицата интензивно настоя за осъществяване на парламентарен надзор по време на изключителното състояние. Според Българска социалистическа партия контролът върху изпълнителната власт е нужен.
„ Изключително значимо е в една парламентарна република да има и парламентарен надзор. Независимо дали сме в изключителна обстановка или не, е обикновено държавното управление по някакъв метод да бъде следено, с цел да не се получават гафове “, съобщи Драгомир Стойнев, представен от frognews.bg. 

Левицата предлага парламентарният надзор да се случва при съблюдаване на ограниченията, т.е. в залата да бъдат единствено питащият народен представител и отговарящият министър.

Смятаме, че на база на опита, който имаме през последните две седмици, умерено можем да върнем и парламентарния надзор. Ние предлагаме той да се осъществя общоприетоо – в петък, като регистрацията да се прави с електронната система в границите на един час преди началото на съвещанието “. Това съобщи зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

Той акцентира, че от левицата смятат, че е било разбираемо при започване на пандемията изключителното състояние управлението на Народно събрание и парламентарните групи да са имали своите терзания за това по какъв начин ще бъде проведена активността, тъй че да бъде съхранена сигурността на народните представители.

„ Беше въведен и необикновен режим на Народно събрание, макар нашето опълчване. Приехме причините, че преди всичко е сигурността на народните представители, дружно с това то да бъде в положение за гласоподава закони, свързани с изключителното състояние “, акцентира депутатът.

„ Ние считаме, че надзор върху изпълнителната власт е нужен освен в границите на писмения надзор, който в последните две седмици се потвърди като доста неефикасен, а вербален надзор, който да даде опция българските жители, които представляваме, да бъдат осведомени с разнообразни аспекти от активността на съответните министерства “, разяснява още Вигенин.

Според предходно решение на Народното събрание, по време на изключителното състояние, което е до 13 май, контролът е единствено писмен, а депутатите да заседават единствено по изключителни законопроекти.

„ Гаф е днешната конференция на ръководещия орган на Фонда на фондовете. Убеден съм, че половината от вас не знаете какъв е този Фонд на фондовете, основан през далечната 2016 година, тъй като досега те не са свършили нищо. От заделените за него 327 млн. лева няма един лев, който да е стигнал до действителната стопанска система. В продължение на 4 години се избират финансови медиатори – би трябвало да има 5 финансови медиатора, а са определени единствено 2 “, безапелационен беше Драгомир Стойнев от трибуната на Народно събрание. 

Според социалиста в случай че е имало парламентарен надзор е можело заместител министър-председателят Томислав Дончев да изясни какво прави този фонд и изобщо има ли смисъл от съществуването на сходни фондове, в случай че има изключителна обстановка.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжк
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР