Левите формации трябва да дадат ясен знак, че са готови

...
Левите формации трябва да дадат ясен знак, че са готови
Коментари Харесай

Румен Петков призова левите формации към диалог

Левите обединения би трябвало да дадат явен знак, че са подготвени да създадат решителна стъпка към взаимен разговор. Това ръководство е незаконно и би трябвало да си върви. Това съобщи в ефира на „ Канал 3 “ Румен Петков, член на Изпълнителния съвет на АБВ. Той бе безапелационен, че страната се управлява без ясна визия за развиване и образуване на дълготрайни политики. По думите му това ясно си проличава и от последните дейностите на държавното управление, което през последните няколко седмици отпусна средства на редица институции, заобикаляйки всевъзможни правила, Закона за държавния бюджет и личните си безпочвени предварителни изказвания, че такива разноски не са нужни.
„ Ако има схващане, че този метод на ръководство на страната е незаконен, че се разходват средства през главата на Народното събрание, че средствата се опускат според от това кой е по-гръмогласен, значи това ръководство просто би трябвало да си върви. И тук управленията на левите обединения би трябвало да дадат доста явен знак, че са подготвени да създадат решителна стъпка за един взаимен разговор и за намиране на решения, в случай че щете най-малкото поради идните евроизбори и тези за локална власт. За нас от АБВ разговорът е въпрос на осъзната нужда “, уточни той.
„ Трябва да кажа, че предходната седмица един от столичните клубове на Българска социалистическа партия предложения ръководителят ни Константин Проданов да изнесе лекция за бъдещето на левицата. И този разговор би трябвало да доближи до обществото, с цел да види то същинската, проведена опция. Иначе ще продължим да гледаме по какъв начин гласоподават тези подвластни 300-400 хиляди чиновници от държавната администрация, които зависят от ръката на който би трябвало “, добави Петков. По думите му „ Корнелия Нинова не може сама да детронира ГЕРБ и аз мисля, че това се схваща - че Българска социалистическа партия сама доста мъчно може да смъкна ГЕРБ от власт ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР