Леверкузен победи Кьолн като гост с 2:1 в мач от

...
Леверкузен победи Кьолн като гост с 2:1 в мач от
Коментари Харесай

Леверкузен обърна Кьолн с голове през второто полувреме

Леверкузен победи Кьолн като посетител с 2:1 в мач от 14-тия кръг на Бундеслигата. Успехът за “аспирините ” пристигна след цялостен поврат през второто полувреме. Кьолн поведе с гол на БеноШмитц в 30-ата минута, само че с попадения на Надим Амири (65`) и Муса Диаби (71`) през втората част гостите сe поздравиха с триумфа. 

Домакините от Кьолн откриха в 30-aта минута. Саргис Адамян центрира добре и Бено Шмитц с прекрасен удар не остави шансове на вратаря на Леверкузен Храдецки за 1:0. При този резултат и двата тима се отдръпнаха на почивката. 

През второто полувреме по-добрата игра на " козлите " продължи. В 48-ата минута страховит отдалечен изстрел на Йонас Хектор срещна напречната греда на Леверкузен, а директно по-късно Адамян тества Храдецки с отдалечен удар, само че стражът на “аспирините ” мазета в корнер. Последваха по-добри минути за Леверкузен, които започнаха да притискат от ден на ден противника си. Логичното се случи в 64-ата минута, когато влезлият като запаса Надим Амири извърши добре директен свободен удар. Топката рикошира в стената на Кьолн и стана невъзможна за стража на Кьолн Марвин Швабе - 1:1! 

Леверкузен продължи с по-доброто си показване и реализира цялостен поврат в 71-ата минута. След осъществяване на корнер за Кьолн, “аспирините ” подеха отлична контратака, Джереми Фримпонг напредна по лявото крило и подаде на Муса Диаби, който прати топката в мрежата за 1:2. До края на срещата Кьолн опита да изравни и можеше да го направи, само че в 82-ра минута Щефен Тигес нацели напречната греда след удар с глава. Така Леверкузен се изкачи в класирането на 13-то място с 15 точки, а Кьолн остана с една позиция нагоре с 17 пункта.

ВИКТОР МИНЧЕВ

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР