Лев инс ще преосмисли съдебния си иска срещу електронното издание

...
Лев инс ще преосмисли съдебния си иска срещу електронното издание
Коментари Харесай

Лев инс постави условие на Mediapool, за да преосмисли иска си от 1 млн. лв.

" Лев инс " ще премисли правосъдния си желае против електронното издание Mediapool в размер на 1 млн. лева, единствено в случай че то " се ангажира да сплоти напъните на българските и интернационалните журналистически общности " в посока отразяването на " истината " по проблема " Зелена карта ". Това се п осочва в писмо на изпълнителния шеф на компанията Павел Димитров до основния редактор на Стояна Георгиева във връзка отправена към нея и към юриста на медията Александър Кашъмов покана за среща за изясняване на позициите на двете страни.

А истината, съгласно " Лев инс ", минава през " признаването на съществуващата корупционна скица, която включва измами и дейности на лица, заемащи висши държавни длъжности ", написа още изданието. Като образец за " поддръжка " на тази корупционна скица се посочвало в писмото предлагането на финансовия министър (Росица Велкова, б. р.) от декември 2022 година за допълнение на Кодекса за застраховането.

Застрахователната компания заведе рекордния иск от 1 млн. лева поради обява от 27 септември м. година, в която се цитира изявление на министър Росица Велкова от държавна стенограма за водени договаряния с " Лев инс " за ограничения за понижаване на " отговорностите " на застрахователната компания към националното бюро " Зелена карта ".

В писмото на " Лев инс " до Mediapool не се разяснява дали застрахователната компания, която е водач на пазара на " Гражданска отговорност " у нас, е имала или не е имала отговорности към системата " Зелена карта ", написа в днешната публикация.

Според " Лев инс " сърцевината на казуса със " Зелена карта " е  " една голяма корупционна скица, осъществена и с присъединяване на задгранични репортери, и с поддръжката на лица, заемащи висши държавни позиции ". В тази връзка се оповестява, че от  " извършени следствия "  е открито, че в интервала 2018 – 2022 година посредством банковата гаранция на националното бюро " Зелена карта " (НББАЗ) са изплатени 22 млн. лева, които съгласно компанията са " отклонени от законната им посока ".

Сумите са изплатени за " потърпевши " лица без доказателства за осъществени действителни заплащания или са усвоени за " мними потърпевши ". Огромни суми са изплащани на съображение на " неистинен документи ", хиляди са случаите на " изфабрикувани пътно-транспортни катастрофи " и към този момент пета година няма платежни документи за въпросните 22 млн. лева, твърди " Лев инс ".

" Имайки поради горещата обстановка в района и военния спор в прилежаща Украйна, пораждат съществени опасения, че тези мъчно проследими пари могат да служат за финансиране на мафиотски организации и незаконна активност, в това число търговия с оръжия и тероризъм ", акцентира Пламен Димитров.

През годините е съобщавано обществено, че за казуса, посочен от " Лев инс ", са сезирани българската, италианската и европейската прокуратура, само че досега резултати не са обявявани. На уеб страницата на компанията не е оповестена публична информация с съответни данни къде са водени или се водят следствия, има ли завършили и с какъв резултат.

Българската прокуратура също не е съобщавала нищо по въпроса.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР