Лев инс ще преосмисли съдебния си иска срещу електронното издание

...
Лев инс ще преосмисли съдебния си иска срещу електронното издание
Коментари Харесай

Лев инс излезе с условие към Mediapool, за да преосмисли иска си от 1 млн. лв.

" Лев инс " ще премисли правосъдния си желае против електронното издание Mediapool в размер на 1 млн. лева, единствено в случай че то " се ангажира да сплоти напъните на българските и интернационалните журналистически общности " в посока отразяването на " истината " по проблема " Зелена карта ". Това се п осочва в писмо на изпълнителния шеф на компанията Павел Димитров до основния редактор на Стояна Георгиева във връзка отправена към нея и към юриста на медията Александър Кашъмов покана за среща за изясняване на позициите на двете страни.

А истината, съгласно " Лев инс ", минава през " признаването на съществуващата корупционна скица, която включва измами и дейности на лица, заемащи висши държавни длъжности ", написа още изданието. Като образец за " поддръжка " на тази корупционна скица се посочвало в писмото предлагането на финансовия министър (Росица Велкова, б. р.) от декември 2022 година за допълнение на Кодекса за застраховането.

Застрахователната компания заведе рекордния иск от 1 млн. лева поради обява от 27 септември м. година, в която се цитира изявление на министър Росица Велкова от държавна стенограма за водени договаряния с " Лев инс " за ограничения за понижаване на " отговорностите " на застрахователната компания към националното бюро " Зелена карта ".

В писмото на " Лев инс " до Mediapool не се разяснява дали застрахователната компания, която е водач на пазара на " Гражданска отговорност " у нас, е имала или не е имала отговорности към системата " Зелена карта ", написа в днешната публикация.

Според " Лев инс " сърцевината на казуса със " Зелена карта " е  " една голяма корупционна скица, осъществена и с присъединяване на задгранични репортери, и с поддръжката на лица, заемащи висши държавни позиции ". В тази връзка се оповестява, че от  " извършени следствия "  е открито, че в интервала 2018 – 2022 година посредством банковата гаранция на националното бюро " Зелена карта " (НББАЗ) са изплатени 22 млн. лева, които съгласно компанията са " отклонени от законната им посока ".

Сумите са изплатени за " потърпевши " лица без доказателства за осъществени действителни заплащания или са усвоени за " мними потърпевши ". Огромни суми са изплащани на съображение на " неистинен документи ", хиляди са случаите на " изфабрикувани пътно-транспортни катастрофи " и към този момент пета година няма платежни документи за въпросните 22 млн. лева, твърди " Лев инс ".

" Имайки поради горещата обстановка в района и военния спор в прилежаща Украйна, пораждат съществени опасения, че тези мъчно проследими пари могат да служат за финансиране на мафиотски организации и незаконна активност, в това число търговия с оръжия и тероризъм ", акцентира Пламен Димитров.

През годините е съобщавано обществено, че за казуса, посочен от " Лев инс ", са сезирани българската, италианската и европейската прокуратура, само че досега резултати не са обявявани. На уеб страницата на компанията не е оповестена публична информация с съответни данни къде са водени или се водят следствия, има ли завършили и с какъв резултат.

Българската прокуратура също не е съобщавала нищо по въпроса.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР