Летят в район до 10 километраКакво може да се достави

...
Летят в район до 10 километраКакво може да се достави
Коментари Харесай

Дронове доставят продукти вкъщи в американски град

Летят в регион до 10 километра

Какво може да се достави на 22 000 поданици на градчето във Вирджиния на Източния бряг? Пакети на ФедЕкс (FedEx), медикаменти без предписания на аптеките “Уолгрийнс ”, бонбони и други артикули от локален магазин.

“Уинг ” (Wing Aviation), поделение на холдинга “Алфабет ”, от който е част “Гугъл ”, стана тази седмица първата компания за доставки с дронове в Съединени американски щати в дребния град Кристиансбърг, определен за пилотния тест, съобщи Франс прес.

“Уинг ”, който работи към този момент в два австралийски града и в Хелзинки, посочи в обявени, че първите доставки са били направени в петък следобяд в Кристиансбърг, " откривайки пътя за най-съвременната услуга за доставки с дронове в страната ".

Семейство си поръча посредством приложението “Уинг ” лекарство, дражета против кашлица, парацетамол, кърпички и бутилки вода, добавя компанията.

Възрастен мъж поръча подарък за брачната половинка си.

Дроновете в бяло и жълто се товарят в локален център, наименуван " гнездо ", като чиновниците могат да натоварят до 1,3 кг, а доставката е в регион до 10 километра.

Дроновете не кацат пред къщата на клиентите, а спускат продуктите с въженце.

Много компании желаят да дават сходни услуги, в това число “Амазон ”, Ю Пи Ес и “Юбър ийтс ”. “Уинг ” обаче получи първия лиценз от американската федерална авиационна организация, с който се разрешава на водачите на “Уинг ” да управляват няколко дрона по едно и също време.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР