Летящо такси, което може да се поръча през приложение –

...
Летящо такси, което може да се поръча през приложение –
Коментари Харесай

Германски стартъп ще пусне летящи таксита до 2025


 Германски стартъп ще пусне летящо такси до 2025

Летящо такси, което може да се поръча през приложение – в днешно време сходна идея към момента звучи необикновено. Германска компания обаче възнамерява да направи това действителност през идващите 6 години.

Стартъпът Lilium, основан в Мюнхен, тази седмица показа своя първообраз на електрическо летящо такси с пет пътнически места, написа CNN. Lilium Jet, който организира своя първи полет по-рано този месец, може да измине 300 км за 60 минути единствено с едно зареждане.

Компанията желае до 2025 да предложи своята услуга в разични градове по света. Тя възнамерява да сътвори цялостна мрежа от площадки за кацане, като потребителите ще могат да си резервират транспорт от най-близката до тях локация посредством приложение.

Lilium към момента не прецизират какъв брой ще коства тяхната услуга, само че настояват, че тя ще бъде конкурентна като цена с познатите таксита. Освен това от компанията означават, че услугата е ориентирана към елементарните консуматори, а освен към богатите пасажери.

„ Днес вършим идната огромна стъпка към превръщането на градската въздушна подвижност в действителност. Ние мечтаем за свят, където всеки може да лети до където желае и когато желае “, разяснява създателят и CEO на Lilium Даниел Вийганд.

За да реализира тази концепция, немската компания ще се изправи против някои от най-големите имена в бизнеса – в това число против Uber, който си партнира с НАСА, с цел да построи мрежа от летящи таксита до 2023. Сред другите имена, които работят по концепцията за летящи коли, са Boeing и Rolls Royce.

От Lilium показват, че техният аероплан може да прави доста по-дълги пътувания спрямо множеството съперници. Сред спонсорите на компанията – които общо са вложили над 100 млн. $ – са китайският технология колос Тенсент Atomico, сдружение за рисков капитал, ръководено от съоснователя на Skype Никлас Зенстрьом.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР