"Летящите таксита" ще започнат да излитат от летище северно от

...
"Летящите таксита" ще започнат да излитат от летище северно от
Коментари Харесай

Париж пуска летящи таксита догодина

"Летящите таксита " ще стартират да изхвърчат от летище северно от Париж още през идващия юни, оповестиха операторите на новата услуга. Това се прави с взор към голям туристически поток за Олимпийските игри 2024 година
Експериментът ще се организира на летището Понтоаз-Кормей-ен-Вексан на към 90 минути с кола северозападно от столицата, сочи взаимно известие от района Ил дьо Франс, летищния оператор Groupe ADP и организацията за публичен превоз RATP.
Изцяло електрическо отвесно излитащо и кацащо транспортно средство, сходно на безпилотен аероплан, наречено VoloCity, създадено от немската компания Volocopter, е определено за новаторското тестване с летящи таксита в извънградски регион, споделиха те.
Партньорите показват в изказване, че "са решили да обединят всички условия, с цел да създадат появяването на този нов тип превоз допустимо допълнение на съществуващите типове, без значение дали за публично прилагане или за превоз на артикули. "
„ Освен това вероятността за Олимпийските и Параолимпийските игри през 2024 година дава изключителна опция да се включи цяла промишленост, с цел да се трансформира районът на Париж в водач на световния пазар на градска въздушна подвижност “.
Експериментът ще зависи от утвърждението на жителите, протоколите за сигурност и разпоредбите за въздушен трафик, обявиха от фирмите.
През първата половина на 2021 година ще бъдат проведени зони за паркиране, станции за презареждане и наземна маркировка за демонстрацията.
Работейки с организации за авиационна сигурност, сътрудниците обявиха, че „ интервенциите по паркиране, политане и кацане, както и интервенции към транспортното средство, без значение дали са техническо обслужване или електрическо презареждане, ще бъдат тествани в действителна въздухоплавателна среда през юни 2021 година “.
VoloCity е оборудван с 18 ротора и девет акумулатори. Всяко от летящите таксита може да транспортира двама пасажери с ръчен багаж, с оптимален потребен товар от 200 кг. Те летят със 110 километра в час на височина от 400 до 500 метра и имат обсег от 35 километра.
Volocopter към този момент е тествал своето въздушно такси в разнообразни елементи на света, а предишния октомври избра Сингапур за първото тестване в сърцето на един град.
Няколко други компании работят по сходни планове, в това число Boeing, Airbus, Toyota и Hyundai.
По-рано този месец японската компания SkyDrive сподели своя осемвитлов, пилотиран стилен автомобил, провеждащ тестов полет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР