Летците от авиобаза „Граф Игнатиево” са отказали да летят тази

...
Летците от авиобаза „Граф Игнатиево” са отказали да летят тази
Коментари Харесай

Военните пилоти обявиха бойкот!

Летците от авиобаза „ Граф Игнатиево” са отказали да летят тази заран.

Всички водачи са оповестили, че се усещат несигурни да летят на своите МиГ-29 и по този начин плануваните подготвителни полети са пропаднали.

От Министерството на защитата потвърдиха че са спрели полети в символ на противоречие със положението на Военновъздушни сили. Бойното дежурство по отбрана на въздушното пространство на България продължава да се носи.

Зам.-министърът на защитата ген. Атанас Запрянов уточни, че "проявената нерешителност е обвързвана с незадоволителна натренираност заради налетени незадоволително часове ".

Преди дни нашите Военновъздушни сили бяха забъркани в следващ скандал, обвързван с поддръжката на МиГ-29 – съгласно медийни изявления оставените от Русия мотори са без нужните документи. Запрянов акцентира, че въпросът с моторите се взема решение (част от тях са ремонтирани и са пристигнали с копия на истинските си документи) и след монтажа им ще имаме още 3 боеспособни изтребителя - общо 10.

Преди дни командирът на Военновъздушни сили ген. Цанко Стойков разяснява пред bTV, че някои хора у нас работят за „ приземяване” на бойната авиация.

Според него поради свадите към процедурата за закупуване на нов военен аероплан „ има отрицателни последици във връзка с мотивацията на хората по авиационните формирования”.

Той се разгласи за модернизацията на изтребителите МиГ-29 и щурмовите Су-25, като уточни, че до приемане на въоръжение на нови машини би трябвало да има с какво нашите водачи да извършват дилемите си.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР